Christian Christensen kör i BDC 2018

0
509

I ett tidigare reportage om dansk drifting berättade Christian Christensen att han var sugen på att delta i någon större driftingserie. Nu är det klart att Christian, med sin Overboost Mx-5, kommer att delta i BDC – British Drift Championship.

Christian blir den första danska föraren som deltar i BDC och nu återstår det inte många dagar innan premiären den 30 mars – 1 april på Rockingham Motor Speedway.

Förutom fem tävlingar i BDC så kommer Christian även vara med på Autoshow i Odense, där han förra året körde twin med Mad Mike Whiddett. Om allt går enligt planerna så kommer vi även kunna se honom på Gatebil, Rudskogen.

Inför säsongen har Mazdan endast genomgått mindre förändringar såsom justering av fjädringen samt fixat till små problem som uppkommit. Motorn levererar ungefär 1000 hk och ihop med bilen tror Christian att den kommer vara konkurrenskraftig och passa bra på de banorna som man kör på i BDC.

Overboost Driftteam har precis tecknat ett avtal med Beasy Media, som kommer att följa teamet hela säsongen. Teamet har kvar sina sponsorer sen tidigare men förhandlar och söker ständigt efter nya i både Danmark och England.

Christian berättar: Det är varken billigt eller enkelt, men vi kämpar för att göra drömmen verklig och vi tror till 100% att vi kommer klara det.

På resan kommer bland annat Rasmus Topp följa med, som är teamchef och spotter. Samt Jon Bjelkegaard som är mekaniker och däckansvarig. Även Christians fru och femåriga son kommer att följa med på äventyret.

Det blir inte mycket tid till att studera de olika banorna som BDC körs på eller motståndarna, utan all tid går åt till att fixa med bilen och planera hela resan.

Instagram: overboost_driftteam
facebook: OverBoost DriftTeam

Text: Björn Billsten – DriftZone.se
Foto: Björn Billsten – DriftZone.se