Nordic Drift Series deltävling 3

0
213

Sturup Raceway var stället att vara på den här helgen, när Nordic Drift Series anordnade deltävling 3 i sin serie, med frikörning lördag och söndag.

Under lördagen var förhållandena mestadels vått till mycket vått, inget som hjälper arrangören att få publik till banan.

Tidsschemat höll som planerat. Rookie- och SemiPro-klasserna körde båda kval och eliminering. Tiden däremellan var det frikörning på banan. Förarna som syntes på banan var allt från gräsrötter till Drift Masters-förare.

Söndagsmorgonen såg riktigt lovande ut när det gällde vädret, och det kom också att vara uppehåll hela dagen. Något alla driftingfans uppskattar.

NDS Pro hade sitt kval efter lunch och dagen avslutades med eliminering i Top 16.

Liksom i de två senaste deltävlingarna så var det Pawel Korpulinski som tog hand om förstaplatsen. Han följdes av William Guldager på andra och Mads Andreasen på tredje plats.

Efter prisutdelningen hade jag ett samtal med Kenn Egtved om planerna för serien för nästa säsong. Kenn berättade att man inte hade några banor eller platser att köra på nästa säsong.

Detta beror till största delen på att Danmark är ett tättbefolkat land. NDS har kontaktat alla kommuner och berättat om sitt jobb med drifting, och hur det kan hjälpa till att få bort illegal drifting från gatorna.

Vi önskar Kenn och NDS all lycka med att få en fin avslutning på premiärsäsongen i NDS och att få behålla NDS även 2020.

Det kommer inom kort ett album med bilder på DriftZones Facebook-sida

Text: Björn Billsten – DriftZone.se
Foto: Björn Billsten – DriftZone.se