Drift GP – dags för Sverige

0
521

Efter de tre inledande omgångarna French Drift GP på Tours SpeedWay, British Drift GP på NEC-Birmingham Circuit och Irish Drift GP på Mondello Park i Caragh, Irland är det nu dags för Drift GP-cirkusen att ta sig till Sverige.

Det är två år sedan det senast hände, då som nu på banan i Eskilstuna, som numera heter GTR Motorpark. 2015 var det irländaren James Deane som placerade sig högst upp på pallen i den svenska deltävlingen. Deane, som också tog hem förra årets mästerskap, gör i år stor succé i Formula Drift i USA.

Serieledaren Jack Shanahan

Vi kommer här att presentera några av de svenska förare som kommer att möta de internationella Drift GP-förarna i årets deltävling:

Jim Olofsson
Med en tredjeplats i SM-premiären och en femteplats i deltävling två ligger Vännäs MK:s bredaste sladdare tvåa i SM-tabellen. I Gatebil Drift Series (GDS) har det blivit en 28:e plats i premiären och ut i top 16 i runda två på Mantorp, vilket totalt räcker till en 19:e plats.

Kim Fors
Kim gick starkt i SM-premiären och fick endast se sig slagen av Alexander Granlund i finalen och därmed en andraplats. I andra omgången blev det en sjundeplats, vilket ger en fin fjärdeplats i tabellen. I GDS-tävlingen på Vålerbanan i maj gick det allt annat än bra för Kim, med en trasig bil och en trettonde plats. I andra omgången på Mantorp Park åkte Kim ut redan i top 32. I sammanställningen håller han en 26:e plats.

Jens Stark Junttila
I SM-premiären hade Jens otur och krängde av ett däck, vilket gav en blygsam sjuttonde plats. I andra omgången blev det en fjärdeplats, och Jens ligger därmed på en nionde plats i sammandraget. I GDS har det blivit poäng i båda deltävlingarna och en niondeplats i tabellen.

Hur kommer dessa tre herrar och övriga att stå sig mot Benjamin Boulbles från Frankrike som vann första deltävlingen, Jack Shanahan från Irland som leder sammanlagt efter 3 omgångar, och stjärnor som Steven Biagoni, Storbritannien och Andrius Vasiliauskas från Litauen?

Andrius Vasiliauskas, Litauen

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Lee Cooke, Evil X Photography – DriftGP