Inget Swedish Drift GP 2018!

0
858

Via ett pressmeddelande nås vi av nyheten att det inte blir något Swedish Drift GP kommande säsong. I somras arrangerades en tävling på GTR Motorpark som var för tävlande, publik och oss i media en av höjdpunkterna under säsongen. Men nu blir det alltså ingen fortsättning kommande säsong.

Dock kommer Drift GP att visa ett par nya evenemang under säsongen, där man kommer att tävla i alla Europas hörn, och till och med nå in i Afrika och Asien.

Säsongen startar den 13-14 april med Spanish Drift GP i Barcelona. Därefter kommer första tävlingen i Afrika att köra i och med Morocan Drift GP som körs på en stadsbana i Marrakech 27-28 april. Tillbaka till Europa igen för en tävling i Portugal, även denna på en stadsbana, i staden Porto 4-5 maj.

Efter Porto blir det uppehåll några veckor innan det är dags för British Drift GP, med en stadiumtävling 15-16 juni. French Drift GP på Tours Speedway körs 29-30 juni, German Drift GP på Eurospeedway Lausitz 3-4 augusti, innan det är dags att avsluta säsongen med Georgian Drift GP. Detta lopp är ett stadslopp som körs i Tblisi och går 1-2 september.

Omgångarna 2-7 kommer att köras som kvällslopp, för att på bästa sätt dra nytta av Drift GP:s globala livestreamsändningar.

För oss i Norden är det såklart en riktigt tråkig utveckling att Lausitz i Tyskland är den tävling som avgörs närmast oss. Vilken påverkan detta kommer att få på antalet startande nordiska förare återstår att se, men det är inte en överdrivet vågad gissning att det kommer att begränsa antalet högst avsevärt.

Under kommande veckor kommer man att presentera ytterligare nyheter kring serien, som partners, regeländringar och inte minst föraruppställningen.

Text & foto: Christer Hägglund – DriftZone.se
Grafik: Drift GP