Jack Shanahan: ”Jag har en aggresiv körstil med mycket vinkel”

0
486

En förare som alltid väcker stort intresse är irländaren Jack Shanahan. Shanahan leder sammandraget i Drift GP efter deltävlingarna i Frankrike, England och Irland. En extra anmärkningsvärd detalj är att Jack Shanahan bara är 17 år, och redan alltså tillhör den yppersta eliten av driftare i Europa.

Vi kommer ihåg att du körde på Mantorp Park 2014, har du kört på banan i Eskilstuna också?
-Nej, jag har aldrig varit där.

Förare från Sverige, Norge och Finland kommer för att mäta sig mot dig och de andra i toppen. Känner du till några av dem?
-Ja, FredOx (Fredrik Øksnevad) och Juha Pöytälaakso, som är min Westlake Europe-teamkompis. Jag känner till några fler också, men inte deras namn.

Du leder sammandraget efter tre tävlingar. Hur har säsongen varit hittills?
-Den har varit bra! Jag har trivts i alla battles hittills.

Beskriv din körstil.
-Jag har en aggresiv körstil! Mycket vinkel och skrapa i muren. Och att alltid bjuda på en bra show förstås!

Om du ska titta i spåkulan då, var ser du dig själv om tre år?
-Förhoppningsvis i Formula Drift!

Det ska onekligen bli spännande att se om Shanahan kan lyckas hålla sig i toppen även efter vårt svenska GP.

Ni som har tittat på drifting i några år kanske minns Drift Allstars på Mantorp Park 2014. Då hade Shanahan, endast 14 år gammal, en episk battle med Alexander Granlund om tredjeplatsen. En battle som gick till två One More Times, vilket ledde till problem eftersom Granlund fick slut på däck. Har du inte sett den fighten så rekommenderar jag att titta på Granlund och No Coast Racings säsongssammanfattning för 2014, där den visas och Alexander själv berättar om alla turer runtomkring. Avsnittet om Drift Allstars på Mantorp Park börjar efter ca 11.40. Missa inte det!

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Drift GP
Video: Bruze