Thomas Nyqvist: ”Det var inte vår helg”

0
685

Driftzone tog ett snack med Thomas Nyqvist, killen som kör en fräck Nissan med stora Blåkläderloggor. Han hade problem under förra SM deltävlingen i Sundsvall, och teamet jobbade stenhårt under veckan före Drift GP.

Men problemen fortsatte och Thomas fick aldrig till bilen ordentligt under Drift GP helgen.

Hur var tankarna inför Drift GP?

– Tankarna inför tävlingen var förväntansfulla, vi skruvade natt o dag efter Sundsvall, för få ihop en ny maskin till Drift GP. Laddade och taggade, så lastade vi bilen ondsdag kväll. Gav oss iväg till Borlänge för mappning på förmiddagen för att sedan åka vidare till Eskilstuna, sagt och gjort allt lirade då.

Du fick tidigt problem med bilen under fredagens träning, vad hände?

–  Efter 3 varv på träningen tappade vi kompression på 8:ans cylinder, vi trodde det var en ventil som hade gett up. Men visade sig vara en smält kolv, bara börja riva. Motorn åkte ur bilen medans min mor och far for hem till Borås och hämta delar. Under natten så fick vi ihop allt, bilen Startades up 04:30 på morgonen. Såg till att sova några timmar och sen ut på träningen med sänkt laddtryck för att köra safe. Kändes ändå okej under träningen på lördagen, men på kvalet kändes att något va tokigt igen, jag fick inte loss bilen ordentligt vid uppvärmning av däcken så. Kände att nått var knas men gjorde ett så gott försök jag kunde med mina två repor.

Dina kvalrepor, vad hände?

–  Tyvärr pga av dålig effekt, en bil som motade på laddtryck då den fick för lite bränsle, så rakkörde jag. Men jag och teamet gjorde verkligen allt vi kunnat i helgen för komma på banan. Men turen var inte på vår sida tyvärr, vi hittade även att alla nya spridar filter va igensatta. Det var inte vår helg helt enkelt.

Tråkigt när delarna inte stämmer, hur är tankarna kring Sturup den 12-13 augusti?

–  Vi är grymt taggade, det är en sjukt rolig bana och vi är sugna på plocka poäng i SM. Avslutar Thomas med.

Thomas Nyqvist vill passa på och tacka:

SA Bil o maskin, Svenskturboservice, Blåkläder, Byggbrödernas AB, Racegear.cc, BETONGmästarna

För ert extra stöd inför. Drift GP

Vi tackar Thomas Nyqvist och hoppas att han har bättre tur med bilen på SM deltävlingen på Sturup den 12-13 augusti.

Text: Henrik Andersson, bild: Jakke Röntynen