Christian Erlandsson ende svenske föraren i DMEC 2019

0
441

När de 45 förarna som får köra Drift Master European Championship avslöjades den 11 februari stod det klart att vi svenskar har ett hopp att förlita oss på; Christian Erlandsson.

När vi gjorde vår stora säsongssummering för 2018 med Christian så antydde han att det kunde bli en europasatsning även 2019, men ville inte lämna något säkert besked. Nu när den officiella listan är ute högg vi tag i Christian igen för en kommentar.

Hur känns det att ha blivit utvald som en av 45 förare i Europa att få köra DMEC?
-Jo, det känns otroligt roligt och som en stor ära att få vara med bland de 45 utvalda förarna. Vi hörde tidigt att de skulle ha 45 förare, så man hade inga stora förhoppningar på DMEC 2019. Men 7 december fick jag bekräftat att jag var en av de 45 startande.

Är det någon av de sex deltävlingarna som du ser fram emot lite extra?
-Kan nog vara Tyskland, det känns som min typ av bana. Och att det sedan är väldigt många svenskar där nere samtidigt! Irland och Lettland är favoriter ifrån 2018.

Har du klart vilket team du kommer att ha med dig under säsongen?
-Ja, stort sett helt klart. Men det är mycket som ska planeras in och stämma.

Det är tuff konkurrens, många av stjärnorna från 2018 är kvar. Dessutom har några nya tillkommit, bland annat IDC- och BDC-mästaren Duane McKeever. Ser du det som en press eller en inspiration att möta den typen av motstånd?
-Jag fick mycket kunskap och erfarenhet från DMEC 2018 och det är många duktiga förare med nu 2019. Så jag ser det som en stor inspirationskälla och utvecklingsmöjlighet. Sen hade jag Christoffer Åslev som en jätteduktig spotter. Han gjorde så att jag blev mer bekväm och kunde slappna av mer i DMEC.

Vi avslutar med att önska Christian Erlandsson lycka till i Drift Masters European Championship! Förhoppningsvis ses vi redan i maj i Österrike.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Christer Hägglund – DriftZone.se