Dags för deltävling 2 av Drift Masters European Championship i Frankrike

0
434

Till helgen den 15-16 juni, så köres den andra deltävlingen i Drift Masters European Championship. Denna gång är man på Circuit Croix en Ternois i Frankrike.

I den första deltävlingen som var i Greinbach, Österrike så såg vi många hårda battles på en tight och tekniskt bana med en del nivåskillnader som gav förarna en rejäl match när dem skulle hålla sina linjer. Den tävlingen vanns av Duane McKeever efter en hård kamp med James Deane som hade småproblem med bilen under större delen av helgen.

Men nu är det dags för den andra tävlingen, på en bana som enligt skissen ser ut att vara rätt plan och den har långa svepande svängar. Men den avslutas med en hårnål som säkert kommer ställa förarna på sin spets när det gäller att ta rätt linje genom denna tighta kurva.

Se tracklayouten i videon nedaför:

Förarna kommer från långa svepande kurvor som säkert också håller farten hög, det gör att du måste tidigt få linjen rätt. Siktet föraren lär ta är hårnålen i sista böjen innan mål, det är där som battles kommer att avgöras (tror jag).

Vem tar hem den andra deltävlingen? blir det Duane som fortsätter eller kommer James Deane att få bort de gremlins som fanns i bilen? Kommer någon annan ta plats högst upp på pallen? det finns flera riktigt vassa förare som alla har kapaciteten att vinna, så vi får se under helgen den 15-16.

Text & Bild: Henrik Andersson, Driftzone