Dags för deltävling 4 i Drift Masters European Championship

0
435

Endast två veckor efter den förra deltävlingen i Riga är det dags för europaeliten att ta sig till Torún i Polen, för ett galet stadionevent. Vi kollar läget inför tävlingen.

Ni minns det säkert, dramatiken och den spännande tävlingen på klassiska Bikernieku Trase i Riga för två veckor sedan. Soligt och varmt under träning och kval, men sedan blöta och upptorkande förhållanden från top 32 och framåt. Segrade då gjorde till slut James Deane, irländaren som också leder Formula Drift i USA. Tvåa blev Grzegorz Hypki, Polen, trea Krzysztof Romanowski, Polen, fyra fjolårsmästaren, den unge Adam Zalewski, Polen och femma Pawel Korpulinski, också tävlande för Polen. En ganska dramatisk polsk dominans alltså.

För våra förare med svenskt intresse var det lite varierande framgång. Regerande svenske mästaren Pawel Korpulinski gjorde ytterligare en bra tävling, där han i hårt motstånd kvalade in som femma, en placering som han också höll i tävlingen efter att ha blivit utslagen i top 8 av Krzysztof Romanowski. Pawel ligger just nu på en sjundeplats i tabellen. Pawel har efter Riga också kört SM-deltävlingen på GTR Motorpark, en deltävling som gick på blött underlag och som han vann.

Christian Erlandsson hade för första gången i Drift Masters marginalerna på sin sida och kvalade in på en 31:a plats. Christian fick då möta kvaltvåan Grzegorz Hypki, och på det blöta underlaget lyckades Christian pressa Hypki till en one more time. Hypkis bil var ruskigt snabb på torrt, så jag tror absolut att det blöta underlaget jobbade till Christians fördel här. Tyvärr tog Hypki hem one more timen och gick sedan som nämnts vidare till att bli tvåa i tävlingen. I SDC-deltävlingen senast hade Christian mekaniska problem och hamnade på en 21:a plats.

Att Jim Olofsson hade en dramatisk helg har nog inte undgått någon. I kvalet halkade Jim utanför banan på grund av något som fanns på banan efter ett tidigare haveri på en annan bil, voltade ett par varv och landade på taket. Jim klarade sig bra själv, men bilen var i allt annat än gott skick. Teamet gjorde ett försök att laga bilen till kvalåk 2, men hann tyvärr inte med det. Sedan dess har Jim och teamet jobbat hårt med bilen och hade den i körbart skick till SDC-deltävlingen på GTR Motorpark förra helgen. Där slutade Jim på en sjätteplats.

Tävlingen i helgen går på en speedwayarenan MotorArena i Torún, som asfalteras för det här eventet. Tidigare tävlingar på den här arenan har bjudit på fullsatta läktare och ett rejält tryck för förarna. Förutom att följa speedwayslingan runt kommer banan att gå rakt över innerplanen.

Missa inte tävlingen som sänds bland annat på DriftZones Facebook-sida. Tiderna som gäller är följande:

Kval: fredag 16.00
Top 32: lördag 18.30
Top 16: lördag 20.30

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Stefan Lindgren, Christer Hägglund – DriftZone.se