Dags för Drift Masters i Riga

0
410

I morgon är det dags för årets enda deltävling i Drift Masters European Championship. Till skillnad mot de senaste säsongerna har vi hela fem svenskar på startlinjen i Riga.

I förra veckan kom beskedet att DMEC ställer in alla deltävlingar utom premiären i Riga, detta på grund av situationen med Covid-19. Problemen och riskerna för förare och team blir för stora för att man på ett säkert sätt skulle kunna genomföra en full serie. Nu väljer man som sagt att bara köra tävlingen i Riga då arrangörerna gjort ett stort jobb för att få till tävlingen.

I startlistan ser man en del förändringar då flera profiler saknas. Några av dessa är Tor-Arne Kvia, Pawel Korpulinski, Ahmed Daham och Duene McKeever. Igår kom även beskedet att den finske toppföraren Juha Rintanen fick kasta in handduken efter strul med bilen.

Pontus Hartman och Joakim Andersson debuterar i DMEC.

För svensk del blir det en intressant tävling med hela fem förare på plats. Naturligtvis är rutinerade Christian Erlandsson en av dessa. Debuterar i dessa sammanhang gör Linus & Victor Joensuu, Pontus Hartman och Joakim Andersson.

2019 Drift Masters, Ferropolis Foto: Stefan Lindgren

Det går att följa tävling på livestream som ni på Red Bull TV eller på DMEC.

Här är startlistan till tävlingen i Riga.

Text & Foto: Stefan Lindgren – DriftZone.se