Drift Masters European Championship: Practise day

0
207

Första dagen i Drift Masters-deltävlingen i Riga, som har varit en ren träningsdag och inte innehållit något kval, däremot en parad genom centrala Riga.

 

Träningspassen började redan imorse med singelrepor och det var väldigt olika hur man började; från extremt försiktigt till fullt järn i twinkörning direkt. Redbull brothers till exempel började väldigt försiktigt medan Formula Drift-föraren Kristaps Bluss körde igång med en twin direkt. Vissa förare har lagt många repor med andra, som ett par andra bröder Conor och Jack Shanahan, har kört extremt lite. Om det beror på problem eller om man bara inte vill riskera bilarna med för mycket träning vet vi inte.

I slutet av dagen gjorde vi en koll med alla förarna med svenskintresse:

Christian Erlandsson, vad var det som hände vid avåkningen?
-Jag upplevde att motorn dog och jag kunde inte gasa, gled ur linjen och gled på kurbsen. Så jag skadade en hjulupphängning och kollar så att allt är ok med bilen.

Hur har det känts annars idag?
-Det har känts bra, så vi ser fram emot morgondagens kval!

Jim Olofsson, vad tycker du om träningen idag?
-Det har känts bra tycker jag. Det var lite svårt i twinträningen, för om inte leadbilen låg i exakt rätt linje så var det nästan omöjligt att följa.

Hur känns banan annars?
-Den är rolig, men det går ruskigt fort in mot betongen på slutet. Och instruktionerna vi fått på förarmötena är att inte röra bromsen förrän i sista delen av banan.

Pawel Korpulinski, hur har körningen känts idag?
-Det börjar kännas bra. Vi har gjort lite justeringar, bland annat i initieringen för att komma rätt i alla zoner, och nu börjar det sitta.

Hur fungerar bilen här tycker du?
-Vi har justerat även bilen litegrann, bland annat gjort lite förändringar på fjädringen fram, så nu tycker jag att bilen går riktigt bra.

Vi önskar alla herrarna lycka till imorgon.

Startfältet är mycket starkt. DMEC har haft ett starkt startfält under hela säsongen och med förstärkningarna till den här deltävlingen kommer det att bli en stenhård strid att ta sig in i top 32. Den som imponerat mest under träningen är förra deltävlingens vinnare, Grzegorz Hypki, som haft både hög fart och flyt genom banan. När det drar ihop sig imorgon så är vi övertygade om att även James Deane kommer att vara med och konkurrera.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Stefan Lindgren, Christer Hägglund – DriftZone.se

This slideshow requires JavaScript.