Drift Masters Grand Prix 2018

0
800

Nu har även Drift Masters Grand Prix släppt sina datum för säsongen 2018, en säsong som ser ut att bli bra och som sägs ha 50 kompetenta förare på startlinjen.

Första deltävlingen går 8-9 juni på Kazimierz Gorski Stadium i Plock i Polen. Med en kapacitet på drygt 10.000 åskådare och en specialbyggd och nyasfalterad bana blir det ett galet event.

Runda två tar cirkusen en sväng till Ungern, där man den 22-23 juni arrangerar en tävling på Rabocsiring circuit. Tävlingen anses som en av series svåraste, med svepande svängar, högfartspartier och nivåskillnader.

Under juli har Drift Masters GP uppehåll, och tar nya tag första helgen i augusti. 3-4 augusti kommer man till klassiska Biķernieku trase i Riga. Med en extrem bana, parader i centrum och festligheter blir den här deltävlingen underhållning för alla.

17-18 augusti går fjärde rundan och då är det dags för MotoArena i Torun, Polen. På en arena som normalt används för speedway och har plats för 15.000 åskådare. Här läggs asfalt tillfälligt bara för den här tävlingen och den kommer med all säkerhet att bli en höjdpunkt!

Femte rundan går i Tyskland på välkända Hockenheim Ring, 7-8 september. På en bana som sett många Formula 1-lopp och många andra prestigefyllda motorevent tar driftingen plats. Banan är krävande för förarna, men belönar den som vågar och orkar.

Sjätte och sista rundan i 2018 års Drift Master Grand Prix körs på Mondello Park på Irland under Japfest, tillsammans med Irish Drift Championship. Med 600 japanska utställningsbilar, 15.000 fans och 20.000 Euro i prispengar blir det en galen final.

Som sagt så säger man från arrangören att man har 50 välmeriterade förare som kommer att köra serien. Dessa kommer att släppas inom kort i sociala medier och på hemsidan. Vi återkommer naturligtvis med dessa namn och ser om det finns några med svensk anknytning. Pawel Korpulinski sa i höstas att han skulle köra. Blir det fler svenskar?

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Pawel Korpulinski Drifting