Drift Masters och Formula Drift bildar strategiskt partnerskap

0
1120

Drift Masters European Championship (DMEC) bildar tillsammans med världens främsta drifting serie Formula Drift (FD) ett strategiskt partnerskap.

Partnerskapet är tänkt att ge en öppen dialog mellan serierna och utmynna i likriktning och samarbete mellan de två serierna. Som en del i detta kommer två av grundarna till formula Drift, Jim Liaw och Ryan Sage, att resa till Polen för att fortsätta diskutera saken med DMEC arrangörsstab.

Pawel Korpulinski, svensk mästare 2017, som tidigare tävlat i Drift Masters och som förväntas göra det även i år.
Foto: Christer Hägglund

En del i överenskommelsen är att Formula Drift kommer att ge PRO-licenser till de främsta åtta förarna i DMEC, som inte sedan tidigare har en sådan licens. Denna licens ger föraren tillåtelse att tävla i Formula Drift efterföljande säsong. Dessutom kommer alla Formula Drift-förare att vara berättigade att delta i DMEC evenemang, under hela serien eller utvalda evenemang.

För att hjälpa till med en eventuell satsning i Formula Drift kommer de tre främsta förarna i DMEC att få ett stipendium av Formula Drift och DMEC.

Fredric Aasbø under finalen i Formula Drift 2017
Foto: Göran Röjhagen. Deltaphoto.se

Arrangörerna till båda serierna förväntar sig att förare kommer att tävla både i USA och i Europa, vilket gör att man kan knyta drifting fans världen över närmare till de båda serierna. Bland exemplen på förare som kommit från Europa och gjort lyckade satsningar i USA nämner man bland annat Fredric Aasbø, Norge, James Deane, Irland, Dean Kearney (Irland), Kristaps Bluss (Lettland) och Piotr Wiecek (Polen).

Det blir onekligen mycket spännande att följa detta samarbete, speciellt i år då vi har fler svenskar som kommer att tävla i Drift Masters European Championship än vi haft tidigare!

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Göran Röjhagen – Deltaphoto.se, Christer Hägglund – DriftZone.se