DriftBrothers byter fokus – satsar på Drift Masters

0
3188

Planen var en storsatsning på Drifting-SM, men nu ändrar DriftBrothers planerna och satsar på Drift Masters European Championship (inofficiellt EM). – Det är jättestort för oss, säger Victor Joenssu från DriftBrothers.

Årets målsättning var en storsatsning på SM-serien i drifting. Men för en vecka sedan ändrades planerna drastiskt för bröderna Victor & Linus Joensuu från Hallstahammar. Istället för tävlingar i Eskilstuna och Sundsvall väntar en Europa turné med tävlingar i Ungern, Tyskland, Polen, Lettland och Irland. När vi besökte DriftBrothers garage var det full aktivitet med byggnationen av nya bilar som skall vara klara under maj månad.

– Vi kommer att köra Drift Masters med tävlingar i Ungern, Tyskland, Lettland, Irland och två i Polen. Det är sex deltävlingar totalt i mästerskapet, säger Victor Joensuu.

Hur kommer det sig att ni bytte fokus från SM till Drift Masters?

– Vi kände att vi tog en chans med att ansöka att få vara med. Vi tog kontakt med ledningen för mästerskapet och lyssnade hur våra chanser såg ut. Vi fick svaret att det var lite sent att ansöka men att vi skulle skicka in våra meriter och uppgifter om vårt team. Det tog ungefär en dag innan de återkom och bekräftade att vi var antagna till mästerskapet.

Hur stort är det här för er?

– Det är jättestort för oss, det är ända Europamästerskapet och det är verkligen nästa steg för oss och det ska bli häftigt.

Ni håller på att bygga nya bilar, hinner ni få dem klara inför premiären i början av juni?

– Ja absolut, jag tror att bilarna är uppstartade och klara om cirka 2–3 veckor.

Kan du berätta lite om bilarna som ni bygger inför Drift Masters?

– Det är två stycken BMW E92 med utrustning från bland annat Öhlins, Wisefab och Sellholms. Motorn är en E46 M3 med cirka 850 hjulhästar som är överladdade med turbo. Det stora är annars HGK:s bodykit.

Nu kommer ni att få tävla mot de allra bästa förarna i Europa. Vad tror du att det kommer att ge er att få köra detta mästerskap?

– Dels väldig mycket kunskap men även mycket publicitet och ett riktigt äventyr.

Vad tror du om era chanser?

– Top-16 bör inte vara problem, men vi får se vart det landar, avslutar Victor Joensuu.

Text & Foto: Stefan Lindgren – DriftZone.se