Driftmasters European Championship, Drift King of Riga

0
1099

Nu till helgen, så kommer jag – och många fler. Ställa in oss på livesändningarna från Driftmasters European Championship. Denna gång så är dom på den vassa och berömda Biķernieki banan i Riga.

Vi kollar upp lite inför denna deltävling, som för övrigt har fått namnet Drift King of Riga. Hur ser tabellen ut och kommer det någon som kan ställa saker på sin yttersta spets.

Efter två deltävlingar, så vet vi följande att Conor Shannahan är en mycket lovande ung man, han vann första tävlingen före James Deane. James Deane och Conor Shannahan är dessutom grannar, och jag tror nog dem pratar en hel del om drifting samt att James ger nog Conor tips om många saker.

Deltävling två så fick vi via livestream se en stark Conor bli utslagen efter mekaniska brister på bilen (som uppkom efter påkörning i topp 16). Vi fick också se James Deane köra riktigt vasst, men inte vasst nog då han blev slagen av Juha Pöytälaakso  och Grzegorz Hypki som sedan vann. Men James kom trea och håller just nu i ledningen med 160 poäng, Conor Shannhan har 145 poäng, Grzegorz Hypki har 139 poäng.

Vi hade även starka framträdanden av Jim Olofsson som körde en stark battle mot James Deane i topp 32, tyvärr så blev han utslagen. Bättre gick det Pawel Korpulinski som tog sig till en fin femte plats.

Men till denna deltävling så dyker det upp en kille, som är erkänt duktig och kör i Formula drift, han heter Kristaps Bluss. Han kan definitivt skaka om resultaten i helgen, Jack kommer till Riga med en stenhård målsättning att ta tillbaka poängen han förlorade i deltävling två. Samtidigt så står James där, och han är vass – riktigt vass och hungrig efter mer vinster.

Så Drift King of Riga, kommer bli spännande och det ska bli riktigt kul att kolla in livestreamen under helgen, jag tror att vi får se James, Jack, Kristaps och Grzegorz fightas i topp 4.

Driftzone kommer dessutom ha två reportrar på plats, vilket är kul och ett steg i rätt riktning för Driftzone.

Text: Henrik Andersson, Driftzone
Bild: Drift Masters European Championship