DriftZone goes to Riga!

0
280

Kommande helg är det dags för deltävling nummer tre i Drift Masters European Championship. Tävlingen körs på den välkända banan Bikernieki i Riga. Och DriftZone finns på plats!

James Deane och Jim Olofsson möts i top 32 i Mariapocs i Ungern i deltävling 2.
Foto: Jordan Butters, Drift Masters European Championship

För första gången skickar vi ett team till en tävling i Drift Masters. De som åker är chefredaktören och grundaren Stefan Lindgren och jag, Christer Hägglund. Vi kommer att försöka jobba med att skapa innehåll för flera olika kanaler när vi är där. Stillbilder från bana och depå, videointervjuer av förare och andra intressanta personer, samt händelser på Instagram. Så om du inte följer oss på Instagram så är det hög tid att börja göra det. Sök efter DriftZone.se på Instagram så hittar du oss.

Redaktören Stefan Lindgren till höger, tillsammans med Henrik Andersson som varit med DriftZone från starten.
Foto: Amelie Papparazzi Abrahamsson

Stefan, vad är det som gör att DriftZone tycker att det är värt att åka till Riga på en Drift Masters-deltävling?

– Det är egentligen flera orsaker som gör det värt att åka. För det första det rent sportsliga i och med att vi har svenska förare med i serien och då är det lite av vår plikt att besöka någon av tävlingarna. Sedan är det viktigt för vår utvecklingsfas att skapa kontaktnät i Europa. I Riga vill representanter från Drift Masters och NEZ träffa oss och det ser vi som en bra möjlighet att utöka vår internationella bevakning i framtiden. Det är även ett bevis på att de fått upp ögonen på det jobb som vi gör för driftingen i norden.

Kommer DriftZones följare i sociala medier att kunna följa tävlingen?

– Tanken är att vi ska försöka att vara flitiga med att uppdatera på vår Facebook men även vårt konto på Instagram. Bilder kommer garanterat att dyka upp men även en del intressanta videoklipp.

Hur ser du på startfältet, konkurrensen och de svenska deltagarnas möjligheter att ta sig till elimineringen?

– Startfältet är något helt extra! Jag vet inte om det varit ett vassare startfält i en europatävling. Just till deltävlingen i Riga kryddas startfältet med Kristaps Blušs, Juha Rintanen och Ahmad Daham. Bara att ta sig in i Top-32 kommer att bli vansinnigt svårt, ska de svenska förarna lyckas med det måste de nog överträffa sig själva. Kan vara hårt att säga så men konkurrensen är mördande hårt.

Kommer DriftZone att finnas på plats på fler deltävlingar i Drift Masters?

– Det är ingen som än så länge är planerat. Hade ekonomin funnits hade vi gärna haft folk på varje deltävling. Men bara att komma iväg på en är ett stort steg framåt för DriftZone. Vårt huvudfokus är fortfarande att bevaka den svenska och till viss del den nordiska driftingen, avslutar Stefan Lindgren.

Missa inte att följa oss på våra olika kanaler för att inte missa vad vi tror kommer att bli en episk tävling!

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Amelie Papparazzi Abrahamsson