En nyhet i Drift Masters kalender för 2020

0
53

Det blev ungefär som förväntat när Drift Masters European Championship presenterade sin tävlingskalender för 2020 under fredagen. Vi tittar igenom den med er.

Premiären kommer, liksom förra året, att ligga på PS Racing Center i Greinbach, Österrike. Lite förvånande, jag hade trott att man skulle välja en annan arena. Jag och mina kollegor som var där under premiären 2019 var inte helt imponerade över anläggningen och banan. Men 23-24 maj blir det alltså premiär i Greinbach.

Andra rundan är i Plock, Polen 5-6 juni. Den galna tävlingen inne i en tight arena med barriärer på alla sidor. Har bjudit på bra underhållning i två år nu och jag ser ingen anledning till att det skulle bli annorlunda 2020.

I deltävling tre får vi se årets enda nya anläggning i DMEC. 4-5 juli på Teesside Autodrome, ca 8 mil norr om York längs Englands östkust. Här har BDC kört tidigare och det ska bli intressant att se vad de engelska förarna kan göra av en tävling på hemmaplan.

31 juli-1 augusti är det dags att återigen styra kosan till Riga för den fjärde deltävlingen. Bikernieki Trase är en klassisk bana som förtjänar att vara med i DMEC, så det tycker jag bara är rätt.

Deltävling fem var ny under 2019, Ferropolis i Tyskland och den 20-22 augusti är det dags igen. Den tävlingen, tillsammans med Iron Drift King, som körs samtidigt, får otroligt mycket beröm från förare, team och publik, så det är inte alls förvånande att den återkommer till 2020. Ferropolis är på väg att bli ett riktigt driftingmecka! .

Säsongsavslutningen hålls även i år på Mondello Park i Irland, 19-20 september. Kanske inte den starkaste banan i mitt tycke, men det finns starka irländska krafter som arbetar med DMEC och så länge det är så kommer vi nog att få se finalen köras på Mondello Park.

Summeringen är att det blev ungefär som väntat med att Plock, Riga, Ferropolis och Mondello Park återvänder. Min gissning på nya tävlingar i Holland och Italien slog inte alls in, och att Greinbach återvänder är som sagt lite av en överraskning.

Vi ses väl på någon av deltävlingarna i DMEC 2020?

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Christer Hägglund – DriftZone.se