Hej där, Pawel Korpulinski!

0
310

Pawel Korpulinski fick en fin framgång i Drift Masters femte deltävling i helgen där han slutade på en tredjeplats. Vi tog några snabba frågor med Pawel.

Grattis till tredjeplatsen i DMEC Ferropolis! Äntligen en stor framgång efter en tuff säsong. Hur känns det såhär ett par dagar efteråt?
– En 3:e plats i EM känns riktigt bra! Efter en tuff säsong hittills i Drift Masters känns den lilla succén faktiskt ännu bättre!

Något hände med bilen i din top 4 battle mot Baggsy. Vad var det som hände?
– I top4 mot Baggsy hade jag ett litet problem med turboladd, felet tog några minuter att reparera för teamet och jag var ute för battle om 3:e plats. Synd att jag inte fick slutföra repor i TOP4 mot Baggsy, vem vet hur det hade slutat

Hur nöjd är du med din körning i helgen?
– Jag är faktiskt rätt nöjd med insatsen, det finns naturligtvis fortfarande mycket plats för förbättring och jag med teamet och framförallt spottern (Morgan Göransson) försöker dra slutsatser och hitta de saker som ska förbättras efter varje tävling.

Vad tänker du inför sista deltävlingen på Mondello Park, angående dina möjligheter att klättra i tabellen, fjolårets resultat, flera irländare i toppen som kan Mondello Park bra, etc?
-Det är fortfarande oklart om jag kommer köra finalen på Mondello Park. Tar vi beslutet att åka då kommer vi sätta ribban högt och ha som mål att klättra upp i tabellen så mycket det går. En fördel i år är att det blir en helt ny bansträckning för tävlingen på Mondello, ingen har någonsin kört där förut, lokala förare kommer inte ha ett övertag.

Vi håller tummarna för att Pawel bestämmer sig för att köra finalen och önskar honom stort lycka till!

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Stefan Lindgren, Henrik Andersson – DriftZone.se