James Deane vann Drift King of Riga 2018

0
224

Det blev James Deane som fick kungakronan på sitt huvud när Drift King of Riga avgjordes som en del av Drift Masters European Championship. En dag med ömsom sol och ömsom regn.

Det var ett stentufft startfält som kom till start och vi fick se namn som Kristaps Bluss, Andrius Vasiliauskas och Ahmed Daham stå utanför top 32. Men innan dess så ska vi berätta om den krasch som Jim Olofsson råkade ut för under sin första kvalrepa.

Jim kom utanför linjen och när hjulen greppade tag i gräset slog bilen runt 1,5 varv. Jim klev ur, oskadd och klarade sig utan skador. Bilen fick rejäla skador och trots att teamet, förstärkt med tillresta svenska förare, gjorde ett riktigt seriöst försök att laga bilen hann man inte klart i tid. Skönt att Jim är oskadd, men det återstår att se hur pass skadad bilen är och hur återstoden av säsongen kommer att gå.

Christian Erlandsson kvalade in sig för första gången i DMEC, med en 31:a plats. Fint kört av Christian i båda kvalrundorna och bra gjort att kvala in sig. Christian åkte ut i top 32 mot andrakvalade Grzegorz Hypki, efter att ha pressat honom till en one more time.

Final. Vinnaren James Deane i lead och tvåan Grzegorz Hypki i chase.

När röken lagt sig över banan så var det alltså irländaren och ledaren i Formula Drift James Deane som fick på sig kungakronan som Drift King of Riga. Tvåa blev mannen som imponerat under hela helgen, Grzegorz Hypki, trea Krzysztof Romanowski och fyra blev fjolårsmästaren Adam Zalewski.

Efter ett par intensiva dagar i Riga tackar vi för oss och siktar nu in oss på SDC-deltävlingen på GTR Motorpark om en vecka.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Stefan Lindgren, Christer Hägglund – DriftZone.se