Jim Olofsson: ”Jag är väldigt nöjd med insatsen”

0
1299

Den andra deltävlingen i årets Drift Masters European Champion är över. Jim Olofsson blev bäste svensk då han kvalade in till top-32. Där tog det tyvärr stopp då James Deane slog ut Olofsson med minsta marginal. DriftZone har tagit ett snack med Olofsson om helgens äventyr i Ungern.

Då är den andra deltävlingen avklarad. Först av allt hur tufft var det att resa så långt?

– Resan gick väldigt fint faktiskt. Vi lämnade Mantorp på måndagsmorgonen efter Gatebil och sedan var vi framme i Ungern på onsdag kväll vid 22.

Hur upplevde du banan i Ungern jämfört med den i Plock?

– Väldigt annorlunda. När denna var väldigt bankad och mycket höjdskillnader. Man var tvungen att köra extremt hårt för att nå ut till zonerna.

Du kvalade in som sista förare i top-32, hur summerar du dina kvalåk?

– Kvalen gick sjukt dåligt. Mycket sämre än träningen på alla sätt. Träffade knappt zonerna och tvekade i överläggningen. Så är bara glad att vi lyckades ta oss in!

I top-32 fick du möta den regerande Formula Drift mästaren James Deane, hur gick dina tankar inför battlet?

– Tankarna var många men framförallt väldigt taggad över att få tävla mot en av de bästa i världen.

Du bjöd verkligen upp till en rejäl match med honom och blev utslagen med minsta marginal, vad säger du om battlet?

– Är väldigt nöjd, det jag känner själv är att jag kunnat dyka på honom lite hårdare i första böj, men tvekade lite tyvärr. Sedan även varit lite djupare i vissa zoner. Men väldigt nöjd med insatsen.

Hur summerar du äventyret i Ungern i stora drag?

– Vi summerar helgen med 5 av 5 toast. Vi börjar få bra ordning på chassit så nu är det bara jag som måste lita på fästet i bilen med de nya däcken.

Till sist hur laddar du om inför helgens SDC på Skara?

– Vi laddar genom att skynda oss till Sverige igen för att hinna ha en snabb service på bilen och laga lite plast. Men vi kommer ge allt i Skara. Tack till teamet som krigar! André, David, Johan, Johan, Jim, Mickey och Nykan.

Text: Stefan Lindgren – DriftZone.se
Foto: Drift Masters European Championship