Kommentar från DMEC angående Covid-19

0
137

Igår lördag kom äntligen en kommentar ifrån den styrande gruppen i Drift Masters European Championship angående coronaviruset och säsongspremiären.

Kommentaren kom dock inte utan påtryckningar. Det var vår egen redaktör Stefan Lindgren som i en kommentar i sociala medier reagerade på att DMEC fortsatte lägga ut inlägg om nya sponsorer och omröstningar om favoritförare, men inte sa ett ljud om hur virussjukdomens framfart kunde påverka säsongsstarten. Senare under kvällen kom så ett PM där man började med att berätta om allt positivt som serien stod inför denna säsong, samarbeten med ”exceptional companies”, uppgradering av mediabevakningen och en sällan skådad föraruppställning.

Men, att man i likhet med andra publika event runt om i världen, står inför oförutsägbara utmaningar i och med coronaviruset och Covid-19. Just nu, berättar man, har österrikiska myndigheter ställt in alla publika evenemang fram till 7 april, vilket är sex veckor innan premiären i Greinbach. Man hoppas därmed att tävlingen ska kunna genomföras som planerat. Man får ständiga uppdateringar av de österrikiska myndigheterna och påpekar att förarnas, teammedlemmarnas och fansens säkerhet går före allt.

Om det ändå skulle bli så att tävlingen inte kan genomföras har man lagt upp en plan för detta och säger sig vara redo.

Meddelandet avslutas med en garanti om att teamet bakom DMEC fortsätter förbereda säsongsstarten och att höja nivån på tävlingen ytterligare och att man inte kommer att rädas någonting för att leverera den bästa säsongen någonsin. Intill dess önskar man alla att hålla sig i säkerhet och ha hälsan i behåll. Detta PM är undertecknat av Arkadiusz Dudko, DMEC President och David Egan, DMEC Vice President.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Christer Hägglund – DriftZone.se

Källa: Drift Masters Grand Prix Facebook