Kvalresultat från Drift Masters European Championship, deltävling 1

0
1353

Det blev en tuff eftermiddag och kväll igår för våra svenska förare i kvalet till deltävlingen i Plock, den första i Drift Masters European Championship.

På plats för att försvara de svenska färgerna fanns Jim Olofsson, Christian Erlandsson och regerande svenska mästaren Pawel Korpulinski.

Jims första kvalrepa slutade tidigt med ett klingklong-ljud som avslöjdade att mellanaxeln gått av. Tvärstopp naturligtvis och en nolla i protokollet för Jim.

Christian gjorde en första kvalrepa som innehöll en del misstag och en linje som inte var rätt på alla ställen, men räckte fram till 41 poäng på tavlan i alla fall.

Pawel gjorde en riktigt bra första repa, stabil körning och bra linje, vilket gav 80,3 poäng och en placering i toppen till en början.

Andra anmärkningsvärda resultat var James Deane som i sin första runda satte 96,7 poäng, med en nära nog perfekt linje genom hela banan.

Kvalettan James Deane

Under tiden fram till andra kvalomgången hann Jims team sätta ihop bilen igen och var klara i tid för att köra ett andra åk. Här såg det bra ut fram länge, fram till strax efter rondellen och vändningen. Där tog Jim i lite för hårt när han kastade om bilen och hamnade inne på fotbollsplanen. 0 poäng även i andra omgången och ingen eliminering.

I Christians andra kvalrepa såg det bra ut genom den inledande, långa ytterzonen. I flicken efter snurrade han och fick därmed 0 poäng i andra rundan. 41 poäng räckte inte för en plats i elimineringen.

Pawel gjorde även en stabil andra repa utan stora misstag. Det gav 78,3 poäng och de 80,3 från första omgången stod sig som bästa resultat och räckte fram till en 19:e plats.

Bäste nordiske förare blev norrmannen Tor Arne Kvia med 84,3 poäng och en tiondeplats. Domarna diskuterade Kvias poäng både länge och väl, och vi var många som tyckte att 84,3 var minst tio poäng för lite.

Tor Arne Kvia

Top 10
1. James Deane 97
2. Enver Haskasap 90
3. Conor Shanahan 90
4. Pawel Borkowsi 89,7
5. Elias Hountondji 88,7
6. Jack Shanahan 87
7. Nigel Colfer 85,3
8. Pawel Trela 85,3
9. Jakub Przygonski
10. Tor Arne Kvia

Senare i eftermiddag är det dags för Top 32.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: K Scott – Drift Masters European Championship