Kvia satsar på en ny säsong i DMEC

0
103

Under de senaste två åren har Tor Arne Kvia tävlat i det största drifting mästerskapet i Europa, med världseliten och den med motstånd som den trefaldige världsmästaren James Deane. 2018 gick han in i Drift Masters som en okänd och lågprofilförare från Nærbø, men tog Europa med storm i sin debut i Plock, Polen med en tredje plats bakom Deane.

Debutsuccén, å andra sidan, skulle vara i nedgång under resten av säsongen 2018 när teamet drabbades av mycket motorfel, tekniska brister. 2018 slutade Kvia på en tionde plats i mästerskapet som även var det ambitiösa målet för en serie med över 70 deltagare, men det var även en liten besvikelse efter en bra start på serien.

2019 vara Kvias revansch! Med femteplatsen som mästermål startade han lika bra i första deltävlingen genom att komma före Deane och slutade på andra plats i kvalet. I stegen slutade Kvia på en femte plats. Säsongen gick med de förväntade resultaten: Av totalt elva tävlingar (sex av dem i Europa) var Kvia bara en gång utanför topp 10!

Med en fjärde plats i DMEC:s totalen under 2019 ser Kvia nu fram emot 2020 där en pallplats är inom räckhåll. Med nya idéer och planer arbetar teamet nu intensivt för att få ihop de bitar som behövs för en ny säsong där de hoppas kunna köra några omgångar i det norska mästerskapet utöver Drift Masters.

Text: Pressmeddelande
Foto: Stefan Lindgren – DriftZone.se