Martin Richards: ”Det känns nästan overkligt!”

0
211

Vi fick tag i vinnaren i Drift King of Riga, Drift Masters deltävling 4, Martin Richards några dagar efter hans stora framgång. Vi frågar om hans känslor efter segern och avslutningen på säsongen.

Det var många som höjde på ögonbrynen när det stod klart vilka som skulle köra finalen i Riga, då Martin Richards säsong dittills inte bjudit på några större framgångar. Hans motståndare, Gocha Chivchyan, var ett av de wildcards som bjudits in till tävlingen.

Grattis till din seger i Riga, Martin!
-Tack så mycket!

Hur känns det att vinna en sådan tävling som DMEC på Bikernieku Trase i Riga?
-Det känns nästan overkligt! Jag har kört den här banan tre gånger tidigare fram till 2014. Efter det har vi varot borta några år ifrån europeisk drifting för att satsa på vårt eget nationella mästerskap, British Drift Championship. Vi kom tillbaka till Drift Masters för att få nya utmaningar och slänga oss in i den tuffaste konkurrensen i driftingvärlden just nu. Vi hade små förhoppningar om att nå längre än top 8, jag ville bara komma igenom top 16 och hade inte ens i min fantasi tänkt att det kunde gå hela vägen. Så det är verkligen en dröm som blivit sann.

Förändrar den här segern dina mål med DMEC den här säsongen?
-Nej, segern förändrar egentligen inte mina mål för DMEC den här säsongen. Med såhär många talangfulla förare, galna event och banor, krävs det inte bara en hel del skicklighet som förare, du behöver också ha en del tur på din sida. Vårt huvudmål den här säsongen är att sluta i topp 10 i serien, och det målet står fortfarande kvar. Efter den här framgången kanske en topp 5-placering skulle vara den största framgången för vårt första år i DMEC.

Martin Richards i premiären i Österrike.

Nästa deltävling är i Ferropolis, Tyskland om bara en dryg vecka. Vilken deltävling ser du mest fram emot av de återstående?
-Helt klart Ferropolis! Vi körde den Iron Drift King förra året och slutade då tvåa, efter att ha bytt motor på natten. Den platsen har verkligen allt för att vara en perfekt scen för den nästa sista omgången av DMEC. Det kommer med all säkerhet att bli en tävling att minnas!

Är bilen i bra skick efter tävlingen, eller behöver ni laga och bygga om något inför fortsättningen?
-Bilen går perfekt. Kanske några mindre kosmetiska reparationer, lite aerodynamik och glasfiber.

Någon du skulle vilja tacka för hjälp och stöd?
-Ja, jag vill rikta ett stort tack till Team Driftworks för att de har försett mig med den här otroliga bilen, DW32, 32 Skyline, och all hjälp och stöd att få jaga min dröm att få delta i det här mästerskapet. Hewland Engineering för att ha kommit med oss den här säsongen med den mest konkurrenskraftiga och pålitliga sekventiella växellådan som verkligen är brittisk ingenjörskonst, Valino Tires UK för att man förser oss med de mest konkurrenskraftiga däcken, samt Xtreme Clutch och Work Wheels Japan för att de håller liv i stil inom drifting.

Vi önskar Martin och teamet lycka till i resten av mästerskapet.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Mattias Laago, Björn Billsten – DriftZone.se