Massiv folkfest väntas i helgen på Mondello Park.

0
254

I helgen så skall Drift Masters European Championship och Drift Games Extreme avgöras, detta sker på den irländska banan Mondello Park. Men detta är också finalen för arrangörsteamet bakom Drift Games Extreme.

Som vi tidigare fick veta så avslutar teamet sitt arbete med att arrangera Drift Games Extrem (Irish Drift Championship) Detta kom som en omtumlande nyhet, men anledningen är att de vill avsluta när de är på topp som Dave Egan sa när nyheten kom ut.

I helgen som nu kommer (21-22 september) så arrangerar de den sista tävlingen, och vilken tävling det kommer att bli, en hel helg fylld med final i Drift Games Extreme och final i Drift Masters European Championship. Detta ska dessutom avgöras på en ny bansträckning som aldrig har körts under en driftingtävling.

Det betyder att förarna kommer dit med tomma blad, och får lära sig linjerna under lika förutsättning för alla. Arrangören gick ut tidigt och sade att man har som mål att anordna den största driftingtävlingen som Irland någonsin har skådat.

Och man är på god väg att göra detta, i skrivande stund så förväntas det komma mer än 10000 människor till Mondello Park i helgen, det är ett stort nytt publikrekord på denna anläggning. Samtidigt så har man även eventet Japfest 2019 som är Irlands största event för Japanska bilar.

Alla vill se vem som tar hem Drift Games Extreme och de vill såklart se en Irländare på högsta podiumplatsen i Drift Masters.

Vad väntas för förarna på den nya banan då? Videon nedan visar denna layout:

Det är en bana som kommer att kräva massor av både förare och bil, det ser man rätt fort. Om jag (skribenten) får tycka lite så tror jag att en motorstark bil har lite fördelar på denna layout då farten och tempot kommer vara högt.

Tabellen då? James Deane leder med 328 poäng före Duane McKeever på 303 poäng, trea har vi Jack Shanahan med 262 poäng, Martin Richards fyra på 231 poäng och Adam Zalewski femma med 227 poäng.

Om nu bilarna håller för trion i topp så kommer det att bli en Irlänsk Europa Mästare, men kommer det bli James Deane, eller kommer Duane McKeever vara taggad till max och ta hem det, eller tar Jack kommandot med sin nya GT86? Eller får vi se alla tre utslagna i kvalet och att Martin Richards eller Adam Zalewski tar hand om mästerskapet, vilket kan matematiskt hända. Dock är det många frågetecken och händelser som måste ske, men som sagt allt kan hända.

Denna helg sänds via deras Drift Games livestream och genom Red Bull TV. Vågar vi på oss att sia om utgången? Jag tror att James Deane tar hem Mästerskapet efter en nervkittlande och super tight final mot Duane McKeever, vad tror du?

Text & Bild: Henrik Andersson, DriftZone