Max Heidrich: ”Tränat på gym och med min mentala fysik”

0
102

DriftZone kontaktade en av de förarna som vi tror kan vara med i toppen i årets DMEC. Föraren är Max Heidrich, född 1992 och från Tyskland.

Under förra årets DMEC hamnade han på en 13:e plats, bara ett par poäng efter Pawel Korpulinski. Vi tycker han visade sin potential i omgång 3, Plock, där han blev fyra.

Max kommer att köra samma Nissan S13 under 2020 men de har uppgraderat bilen med Feal 442 coilovers. De hoppas att bilen kommer att bli mycket snabbare med denna förändring. Teamet hoppas att de hinner få den nya Gforce dogbox lådan installerad och redo för första omgången. Bilens livery kommer bara att ha små förändringar jämfört med förra året.

Max berättade att även om de har uppgraderar bilen, så ligger mycket av ansvaret på honom själv. Så han har gjort mycket mer för sig själv, varit på gymmet och även tränat sin mentala fysik. Förhoppningsvis hjälper detta Max att nå bättre resultat och göra mindre misstag när det räknas.

När vi frågade vad Max tycker om 2020 års startfält svarade han:
”Startfältet är verkligen tuff, det är några stora namn på listan och också många nya killar så det ska bli riktigt spännande, det är verkligen de bästa från Europa!!”

Favoritbanan i DMEC är Ferropolis. Han motiverar att det är på grund av banans karaktär och att det är en fantastisk plats. Även Riga har en speciell plats i Max´s drifting hjärta, det är den mest galna banan för honom. Han är också spänd på de nya banorna så som Teeside, där han inte har kört innan.

Favoritbattles och evenemanget från förra året var på Plock. Max hade flera fina battles där med Trela, Wiecek och Hypki.

Text: Björn Billsten – DriftZone.se
Foto: Björn Billsten – DriftZone.se