Ny kalender från Drift Masters

0
94

Ytterligare en ny kalender har presenterats från Drift Masters European Championship, och den här blir riktigt tuff för deltagarna!

Den norske stjärnan Tor Arne Kvia är anmäld till Norwegian Drift Championship. Kommer han även att köra DMEC?

Den första kalendern liknade ganska mycket fjolårets, med premiär på PS Racing Centeri Greinbach, Österrike. Därefter arenadeltävling för sista gången innan storrenoveringen av arenan i Plock, Polen. Sedan var tanken att det skulle bära av till England och Teesside Autodrome och därefter till Riga och Bikernieki Trase. Deltävling fem skulle gå tillsammans med Iron Drift King på Ferropolis i Tyskland, innan det var dags för säsongsavslutning på Mondello Park i Irland.

Bröderna Joensuu är anmälda och antagna till DMEC.

Ganska tidigt stod det klart att tävlingen i Österrike inte skulle gå att köra på den planerade helgen, så den flyttades till hösten, men övriga programmet stod kvar. Sedan ströks tävlingen i Plock. Det lär ha suttit långt inne då Drift Masters från början är en polsk serie och Plock är juvelen i kronan.

Nu, med bara 13 dagar kvar till elimineringen på Teesside Autodrome var tänkt att starta kommer alltså en helt reviderad kalender. Den innehåller fem deltävlingar och flera av de ursprungliga saknas också på denna kalender. Plock, visste vi sedan tidigare inte skulle bli av, och nu har även Ferropolis försvunnit. Riktigt synd då det var en populär deltävling 2019, både för förarna och för livestreampubliken.

Den kalender som gäller nu är:
14-15 augusti Bikernieki Trase, Riga, Lettland
5-6 september PS Racing Center, Greinbach, Österrike
19-20 september Mondello Park, Caragh, Irland
3-4 oktober Teesside Autodrome, South Bank, England
30-31 oktober Tor Poznan Circuit, Poznan, Polen

Fem deltävlingar under bara tio veckor blir en tuff uppgift för teamen att klara, speciellt för de svenska teamen som har längre resor än flera av de andra. Det kan bli tufft att ens hinna resa hem mellan flera av deltävlingarna, och man får nog räkna med att ligga ute några veckor. De svenska deltagarna i årets serie är Christian Erlandsson, som kör sin tredje säsong i DMEC, Pontus Hartman samt Linus och Viktor Joensuu, som är debutanter.

Det återstår att se om det kommer en ny deltagarlista också. Det känns inte osannolikt att några förare fått problem med sin finansiering i spåren av pandemin och att några kanske även hoppat av på grund av att seriearrangören dröjt så länge med besked och en ny kalender.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Stefan Lindgren – DriftZone.se