Olofssons bästa kval hittills i Drift Masters

0
496

Jim Olofsson slog till med sin bästa kvalplacering i Drift Masters European Championship när kvalet avgjordes nu ikväll.

Efter en första kvalrunda med moderata 64,7 poäng slog Jim till med 84,3 i andra, en poäng som gav honom en tiondeplats vid målgången. Senare kvalande klämde sig dock före honom och det blev till sist en fin sextondeplats. Efter att ha missat kvalet i premiären i Plock, kvalat in på 32:a plats i Mariapocs och genom kraschen i Riga missat kvalet där, är denna sextondeplats att anse som en framgång för Jim och teamet. Som sextondeplacerad möter han imorgon sjuttondekvalade Juha Pöytälaakso, som blir allt annat än enkelt.

Jim Olofsson. Samtliga bilder från tredje deltävlingen i Riga.

Christian Erlandsson kunde tyvärr inte följa upp sin framgång med att kvala in till stegen i Riga den här gången. Efter att ha kommit lite för nära däcktravarna i sista kurvan under sitt första kvalåk touchade bakdelen i, bilen snurrade och slog in fronten med våldsam kraft. Bilen hoppade upp och studsade ned igen. Christian klarade sig bra, men bilen behövde lite kärlek i depån för att komma ut och klara kvalomgång 2. Där körde Christian en repa som gav honom 61,3 poäng, vilket vid målgång gav en 32:a plats. Dock blev han med tiden nedknuffad och slutade till sist på 38:e plats.

Pawel Korpulinski gjorde återigen ett fint kval och fick 86,3 respektive 89 poäng i sina två rundor, vilket gav en mycket fin sjundeplats. Pawel känns mycket stabil i sin körning och beskrevs av kommentatorerna i livestreamen som en utmanare till mästerskapssegern.

Kvaletta blev irländaren James Deane med 93 poäng, för landsmannen Jack Shanahan, som verkar vara i gammal god form. Trea blev Pawel Trela. Att notera är också att jordaniern Ahmad Daham lyckades mycket bättre här i Torún än han gjorde i Riga och lyckades bärga en femteplats i kvalet.

Resultatlista i urval
1 James Deane
2 Jack Shanahan
3 Pawel Trela
4 Pawel Borkowski
5 Ahmad Daham
6 Elias Hountondji
7 Pawel Korpulinski
8 Sebastian Fontijn
9 Andrius Vasiliauskas
10 Dawid Karkosik
11 Joe Hountondji
12 Adam Zalewski
13 Ivo Cirulis
14 Nigel Colfer
15 Jakob Przygonski
16 Jim Olofsson
38 Christian Erlandsson

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Stefan Lindgren, Christer Hägglund – DriftZone.se