Pawel: ”Consistency is the key”

0
424

Pawel Korpulinski hade ett väldigt bra år 2018, resultatmässigt så uppfyllde han ett av sina högt uppställda mål. Pawel hade tillsammans med sitt team satt topp 8 som mål i Drift Masters European Championships. Pawel Korpulinski lyckades ta en fin 7:e plats bland europas bästa förare. Men hur ser planen ut för 2019? Det ska vi börja rota i nu.

Vi tog kontakt med Pawel, för att ställa några frågor om hur 2019 kommer att bli för Pawel.

Först så börjar vi med att fråga hur Pawel ser på sina resultat från 2018?

– Innan säsongen 2018 drog i gång, satte vi upp ett mål – att sluta i TOPP-8 i EM. Drift Masters European Championship är en oerhört tuff serie, ett riktigt europamästerskap där många säger att körnivån är samma eller till och med bättre än Formula D PRO. Vi har uppnått vårt uppsatta mål – slutade 7:a i serien. Att vara bland de sju bästa driftingförarna i Europa känns fantastisk bra, därför är vi nöjda med insatsen och prestationer under DMEC 2018 men samtidigt, lägger vi ribban ännu högre till nästa år då jag alltid säger att man inte får vara för nöjd med sina resultat, för då slutar man utvecklas helt enkelt.

-Om vi tittar på SM så var det jämt mellan mig och Johan hela säsongen, det var oavgjort hela vägen till final där Johan körde bättre och vann (grattis återigen!). Att vinna SM 2017 och komma 2:a 2018 i mitt fall, känns mycket bra, det visar att jag kan hänga med i toppen och är konsekvent – någonting jag tycker är bland det viktigaste i tävlingsdrifting – ”consistency is the key”.

Ett väldigt bra år med andra ord, vad händer med bilen under vintern? kommer du att göra några större förändringar?

– Bilen kommer inte genomgå någon stor ombyggnation som inför 2018. Vi kommer förbättra några aspekter, vi strävar ständigt för mer grepp och fart i bilen och det är det vi fokuserar oss mest på just nu. Tack vare mitt team som underhåller bilen rätt hade vi inga stora problem under 2018, därför väljer jag att hålla mig i grund och botten till samma ”setup” som jag vet är pålitlig men samtidigt rätt snabb och ”konkurrenskraftig”.

Ok om man trivs med nuvarande setup så är det bäst att fortsätta samma väg. Om vi nu tänker framåt då, vilka tävlingar/serier planerar du att köra?

– Säsongen kommer dra igång med Påsksladden under Påsk. Den enda serien vi vet vi kommer delta i är Drift Masters European Championship där jag blev antagen bland de 45 förare som får köra i år. Andra deltävlingar/serier är fortfarande oklara än så länge.

Så stort fokus på DMEC för Pawel alltså, vilken målsättning har du satt för dig själv under 2019?

– Mål för säsongen är att utvecklas så mycket det går, samla på erfarenhet och ha roligt.

Antar att de mer vassa målen kommer när säsongen drar igång. Så som sista fråga så vill vi veta vilka favoritbanor har du?

– Favoritbanor – det är en svår fråga, bland svenska banor tycker jag mest om Sturup Raceway, om vi pratar europeiska banor är det nog legendariska Bikernieki Race Track i Riga samt Autodrom Pomorze i Polen.

Vi tackar Pawel för pratstunden och passar samtidigt på och önskar han lycka till i Drift Masters European Championships, vi kommer att hålla kontakt med Pawel under säsongen.

Text: Henrik Andersson, Driftzone
Bild: Stefan Lindgren, Driftzone