Pawel Korpulinski hade en mycket bra helg på Drift Masters i Ungern

0
1158

Förra årets mästare i drifting SM, Pawel Korpulinski hade en lyckad helg i Ungern under Drift Masters European Championship (DMEC). Det hela börjar med att han tar en tredje plats i kvalet, placeringen får han efter en stark – väldigt stark körning i kvalrunda 2. Sen rasslade det till ordentlig under lördagens eliminering.

Pawel Korpulinski, Drift Masters European Championship. Deltävling 2 Mariapocs, foto: Jordan Butters, Drift Masters European Championship

Vi tog såklart kontakt med Pawel efter helgen och ställde lite frågor till han.

Ta oss igenom tävlingen, hur gick det?

– Tävlingen tycker jag gick väldigt bra. Kvalade som 3:a bakom världsmästaren James Deane och vinnaren av första deltävlingen Conor Shanahan. I finalerna mötte jag först Daniel Saevik i TOP32, Ivo Cirulis i TOP16. I TOP8 battle mot rutinerade och mycket erfarna Bartosz Stolarski var det han som tog vinsten.

Du tog till slut en fin femte plats, hur känns det?

– Ja, från vad vi har räknat, slutade jag på en 5:e plats. Den placeringen är jag supernöjd med, DMEC samlar de allra bästa förarna och för första gången så har vi ett riktigt Europamästerskap. Att kunna hänga med och slåss om högsta placeringar med de bästa förarna i Europa känns otroligt bra!

Hur fungerade bilen? några problem under helgen?

– Bilen funkade klockrent hela helgen, inga som helst problem.

När vi tittade på livestreamen, så fick vi se ett rejält regnväder som drog igång en bit in i elimineringarna, blev banan svårkörd?

– Banan blev riktigt svårkörd under regn då det var några ställen där vatten stod still och det kändes som att åka på is, det kunde man tydligt se vid outside zone 3 vid väggen, har man åkt in i zonen då var svår att ta sig ifrån den i tid samt behålla den rätta linjen.

Direkt från DMEC i Ungern, till SDC i Skara som körs nu i helgen. Vad är dina tankar kring deltävlingen i Skara?

– Några dagar kvar, ja. Vi kom hem från Ungern i söndags natt, och på onsdag far vi vidare till SDC i Skara. Vi tror det blir en rolig tävling, på en bana ingen kört förut. Vilket gör det ännu mer spännande då bansträckning är teknisk.

Något du vill hälsa dem som planerar att komma till Skara?

– Vi förare kommer göra allt för att bjuda publiken på en bra show med tighta battles!

Och med det så tackar vi Pawel och önskar han lycka till i Skara, en deltävling som kommer finnas kvar i minnet hos många.

Text: Henrik Andersson, Driftzone
Bild: Jordan Butters, Drift Masters European Championship