Pawel Korpulinski kvaletta i Hockenheim

0
271

Vilket kval vi fick se på livestreamen, många vassa körningar där förare pressade bilarna till det yttersta. Allt för att plocka så höga kvalpoäng som möjligt.

Deltävlingen körs i Tyskland på Hockenheim Ring, bedömarna hade lagt en utmanande bana där bilarna, verkligen behövde samarbeta med föraren för att maximera poängen. Men hur gick det då, i denna tävling så har vi Pawel Korpulinski, Christian Erlandsson och Jim Olofsson.

Efter den andra kvalrundan så stod det klart, Pawel Korpulinski blir kvaletta med 92 poäng. Tvåa kom James Deane med 91 poäng, trea blev Andrius Vasilliauskas på 90,7 poäng. Fyra hittar vi Christian Erlandsson på 90 poäng, riktigt kul att se körningarna från Erlandsson. Femma blev Adam Zalewski med 89,7 poäng. Tor-Arne Kvia (Norge) tog 19:e plats med 81 poäng, Daniel Saevik (Norge) 27:a 78,3 poäng, Jim Olofsson kvalade in på 32:a

Så vi får alltså se Pawel Korpulinski möta Jim Olofsson i den första battlen av topp 32, Christian Erlandsson möter Stephen Biagioni. James Deane möter Grzegorz Hypki i topp 32, det är en battle som kan ruska om ordentlig i tabellen, James leder och Grzegorz är tvåa.

Så missa inte livestream imorgon, den drar igång kl 15.30. Surfa in på vår facebook så ser du streamen.

Text: Henrik Andersson, Driftzone
Bild: Amar Halilovic, Snapback Photography