Resereglerna för våra DMEC-tävlande just nu

0
78

Reglerna som våra tävlande i Drift Masters måste ta hänsyn till om de ska resa till de planerade deltävlingarna är många och snåriga. Här gör vi en liten sammanställning av vad som gäller just nu (11/6).

Först och främst är det värt att påpeka att det svenska utrikesdepartmentet har utfärdat en generell avrådan från icke nödvändiga resor till alla länder. Vad som är en nödvändig resa hittar jag ingen bra definition på. Denna avrådan gäller i första hand till och med den 15 juli, varefter en ny bedömning görs, så den kan mycket väl förlängas ytterligare. Om man ändå reser så kan det vara bra att medföra ett personbevis för att kunna styrka sin hemvist.

4-5 juli, South Banks, Storbritannien
Storbritannien införde den 8 juni en obligatorisk 14-dagars självisolering/karantän för alla som reser in i landet från utlandet. Denna regel gäller oavsett om man reser in med bil från kontinenten eller på något annat vis. Eftersom regeln infördes så sent om 8 juni är det ganska osäkert om det kommer att lättas upp ytterligare innan deltävlingen. Om inte bör den som vill delta i tävlingen vara på plats i Storbritannien senast den 20 juni.

31 juli-1 augusti, Riga, Lettland
Lettland har inga krav på karantän sedan man tog bort det undantagstillstånd som rådit i landet ett tag. Informationen som finns tillgänglig är omfattande och lite svårläst.

20-22 augusti, Ferropolis, Tyskland
Tyskland klassificerar Sverige i kategorin rött, vilket innebär att 14 dagars karantän gäller för resande från Sverige i de flesta tyska förbundsländer. Ankomst till Tyskland senast 6 augusti krävs.

5-6 september, Greinbach, Österrike
Alla resenärer med slutdestination i Österrike måste visa upp ett negativt coronatest som inte är äldre än fyra dagar. Dessutom krävs ansiktsmask vid bilresor om resenärer från flera hushåll reser i samma fordon.

19-20 september, Mondello Park, Irland
Irland kräver 14 dagars självisolering när man anländer till landet och att man fyller i ett formulär ”COVID-19 Passenger Locator Form”. Man måste alltså vara på plats i Irland senast den 5 september, vilket skulle innebära att man måste åka ifrån Österrike innan den tävlingen är avgjord.

Med reservation för fel. Informationen och reglerna förändras fort, kolla alltid själv före avresa!

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Henrik Andersson – DriftZone.se