Rintanen: ”Framgången ger mig mod att satsa ännu hårdare!”

0
308

Juha Rintanen har haft en bra start på säsongen i Drift Masters European Championship, med en första pallplats i Frankrike den gångna helgen.

Efter att han kommit hem från succén i Frankrike ville vi ha en kommentar av den Formula Drift-meriterade finländaren.

Hur är känslan efter tävlingen i Frankrike?
-Frankrike var toppen! Det är trevligt att ha de här nya banorna i mästerskapet. Det var många bilar på banan eftersom även franska mästerskapet körde tävling, men allt flöt på bra. Välorganiserat, men de kunde ha beställt bättre väder.

Du är nu i topp fyra i DMEC, vad tycker du om placeringen?
-Jag är jättenöjd med placeringen. Jag vet att vi kan prestera bra när vi har en bra dag, och resultatet här ger mig mer mod att satsa ännu hårdare för de återstående tävlingarna.

Förväntade du dig en pallplats i Frankrike?
-Ingenting kommer lätt i DMEC, så även om vi hoppades på en pallplats så har vi redan sett att vem som helst kan bli utslagen redan i topp 32.

Vad är dina förväntningar på nästa tävling?
-Att satsa ännu hårdare! Polen är en långsammare men mer teknisk bana, med många transitions och täta battles. Det är en ny bana för mig också, så det gäller att hitta farten och jag hoppas att vi kommer att lyckas bra.

Tack och lycka till i nästa tävling!
-Tack Anastassia och alla läsare! Följ oss gärna på Facebook @juhaRintanenMotorsport och Instagram @juhaRintanen för mer innehåll och information från oss. Ha en varm och rökig sommar!

Text: Anastassia Samoilova – DriftZone.se
Foto: Henrik Andersson – DriftZone.se (arkivbild)