Sebastian Fontijn: ”Atmosfären i Riga är unik”

0
407

Sebastian Fontijn är en holländsk förare med en del erfarenhet av europeisk drifting, både från Drift GP och förra årets DMEC.

Nu ser han fram emot andra säsongen i DMEC, och DriftZone kollade statusen i hans garage!

Ser du fram emot DMEC-premiären i Greinbach i Österrike?
-Ser fram emot är en underdrift! Jag har kört där en gång förut, så förhoppningsvis kan den erfarenheten hjälpa mig till ett bra resultat.

Vilken deltävling ser du fram mest emot? Någon favoritbana i årets DMEC?
-Jag tycker att atmosfären i Riga är den mest unika av alla deltävlingar. Jag var där förra året för första gången och det var galet. Även deltävlingen i Tyskland har förutsättningar att bli riktigt bra. Jag ser mycket fram emot att träffa mina vänner och supportrar på Irland igen… Man kan inte välja en deltävling, alla har något speciellt.

Vad kommer du att köra för bil 2019? Är det samma BMW E36 som senaste säsongen?
-Ja, vi ska på det igen med samma gamla E36. Vi hade en hel del problem förra året, så huvudfokus är att investera i hållbara delar. 2JZ:an och Samsonas 5-växlade växellåda i ett lätt chassi är en bra start, så de får stanna kvar.

Hur nöjd är du med din säsong 2018?
-Inte nöjd! Jag siktade på bättre resultat. Som jag sa tidigare så hade vi en del problem med bilen. Min körning var inte heller på topp. Det i kombination med ett så starkt startfält gav inga bra resultat.

Kommer du att delta i någon annan serie också?
-Nej, Drift Masters är mitt huvudfokus. Jag kan alltid köra någon annan tävling också, om jag får en inbjudan. Skulle vara kul.

Vad är dina mål med DMEC 2019?
-Ha roligt, komma på pallen och ha sjuka battles med de andra förarna!

Något du vill lägga till för våra läsare?
-Tack så mycket för intervjun och jag ser fram emot det nya numret! Vi har ett ganska nytt team så det finns plats för sponsorer. Kontakta mig om intresse finns!

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Christer Hägglund – DriftZone.se