Snart presenteras Drift Masters kalender för 2020

0
60

Under december har arrangörerna till Drift Masters European Championship lovat presentera kalendern för 2020.

Christian Erlandsson i Greinbach, Österrike

De två säsonger som DMEC har kört har kalendern varierat en del, av de sex deltävlingarna återkom tre och tre byttes ut.

2018 gick deltävlingarna på följande ställen:
Plock, Polen
Mariapocs, Ungern
Riga, Lettland
Torun, Polen
Hockenheim, Tyskland
Mondello Park, Irland

2019 års arrangörer:
Greinbach, Österrike
Croix en Trernois, Frankrike
Plock, Polen
Riga, Lettland
Ferropolis, Tyskland
Mondello Park, Irland

Plock ligger den polska ägaren till serien varmt och hjärtat och kommer sannolikt att återkomma även 2020, jag skulle bli mycket förvånad annars. Dave Egan och hans team är engagerade i serien, och i och med att man dragit sig ur irländsk nationell drifting kan man anta att det engagemanget kommer att öka 2020. Därför ser jag det som otänkbart att Mondello Park försvinner ur serien.

Deltävlingen i Riga 2018

Bikernieki i Riga är en klassisk bana som många tycker om, men det är tveklöst så att den uteblivna stadsparaden 2019 minskade Rigas särställning bland eventen i Europa. Dock ser jag det som troligt att den också är med 2020. Ferropolis är ett otroligt häftigt ställe som jag tror passar seriens image bra, så jag sätter en liten slant på att den återkommer också. De två återstående tror jag är ganska sannolikt kommer att vara nya arrangörer, i länder som serien inte tidigare kört i. Kanske Holland och Italien ligger bra till?

Som jag sa i inledningen så har man lovat ett besked under december, så det lär inte dröja så länge innan vi får besked.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Christer Hägglund – DriftZone.se