Spänd förväntan på deltagarlistan i DMEC

0
191

Det är en spänd förväntan nu inför att deltagarlistan i Drift Masters European Championship presenteras inom kort.

2019 presenterades startlistan den 11 februari och innehöll då 45 namn från ett tjugotal länder. Svensk representant då var Christian Erlandsson.

Kommer vi att ha svensk representation i DMEC 2020? Vilket eller vilka namn kommer i så fall att presenteras av arrangören?

Kommer den irländska dominansen att hålla i sig? Tre irländska förare stod för segrarna i fyra av de sex deltävlingarna 2019, där Martin Richards, Storbritannien, var den ende icke-irländske ordinarie förare som lyckades vinna. Dessutom vann ett wildcard, Pawel Borkowski, deltävlingen i Plock, Polen. De tidigare framgångsrika polska förarna lyckades inte lika bra, och är med all säkerhet revanschsugna i år.

Tor Arne Kvia blev fyra bakom de tre irländarna, efter en säsong där Tor Arne levererade jämna resultat i alla, något som lönar sig i sammandraget.

Grzegorz Hypki, topplacerad 2018, slutade på en fjortonde plats 2019. Hypki överger nu sin gamla BMW E30 och kommer i en nybyggd Nissan S15. Det ska bli kul att se vad han kan prestera i en modern bil.

När får vi svaret?

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Henrik Andersson – DriftZone.se