Svenske mästaren Pawel Korpulinski fortsätter att imponera i DMEC

0
237

Som vi rapporterat om i våra videosammanfattningar från Riga så gjorde regerande svenske mästaren Pawel Korpulinski ett riktigt fint resultat i Drift King of Riga.

I det tuffa startfältet kvalade Pawel in som femma, med jättefina 91,7 poäng. Samma poäng som fyran Ivo Cirulis, som dock hade ett bättre första kvalåk och därmed blev fyra. Träning och kval gick på torrt underlag, men lagom till top 32 började det regna. Tidvis kom regnet i kraftiga skurar och gjorde banan riktigt hal. Pawel mötte i första omgången dansken Dennis Hansen, och gick vidare från den battlen utan några stora bekymmer.

Pawel i battle med Dennis Hansen

I top 16 mötte Pawel lettländaren Janis Eglite. Om du kanske tycker att namnet klingar bekant så var det han som vann Drift GP-deltävlingen på GTR Motorpark förra året. Med ett massivt publikstöd gav Eglite allt han hade, men kunde inte matcha Pawel som gick vidare till top 8. Där ställdes han mot en annan polack, Krzysztof Romanowski, i en ruskigt snabb BMW E30, som lyckades vinna och Pawel var därmed utslagen. I en videointervju berättar Pawel själv om vad som gick fel.

-Mitt största misstag var att jag inte kunde komma ikapp på startrakan, det blev för stor separation mellan oss. Det var väldigt svårt att komma ikapp på banan, han kör en riktigt snabb bil och han är en riktigt skicklig förare också.

Janis Eglite i lead och Pawel i chase

I och med sin fina kvalplacering så slutade Pawel först av de som blev utslagna i top 8, med andra ord på en femteplats, vilket är ett otroligt fint resultat i stenhård konkurrens.

Nästa tävling i Drift Masters European Championship går 17-18 augusti i Torun, Polen.

I Pawels team ingår bland annat den välbekante profilen Morgan Göransson, som fungerar som spotter. Morgan som många känner som bedömare och som bland annat var huvudansvarig bedömare för SM och RM 2017.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Christer Hägglund – DriftZone.se