Svenskläget inför Drift Masters andra deltävling

0
124

I helgen går andra deltävlingen av Drift Masters European Championship. Deltävlingen hålls i Mariapocs i Ungern, och vi går igenom läget i svensklägret inför tävlingen.

Banan i Mariapocs, Rabocsiring, är byggd specifikt för drifting och beskrivs ha svepande kurvor, högfartssektioner och flera höjdskillnader.

I den första deltävlingen, som hölls för två veckor sedan i Plock i Polen hade vi tre svenskar på plats, Jim Olofsson, Christian Erlandsson och Pawel Korpulinski. Pawel var den som tog sig längst den gången, en plats i 32-bilarsstegen där han blev utslagen av Baggsy.

Inför tävlingen i Mariapocs hade vi förhoppningar om ytterligare svenskt deltagande.

Jim Olofsson
Jim och teamet reste direkt till Ungern efter Gatebil på Mantorp Park, där Jim knep en fin andraplats i deltävlingen i Gatebil Drift Series.

Christian Erlandsson
Christian har meddelat att allt är ok och att teamet är på väg till Ungern.

Pawel Korpulinski
Foto: Christer Hägglund

Pawel Korpulinski
Även Pawel kommer till deltävlingen i Ungern. Pawel har vilat sedan deltävlingen i Plock för två veckor sedan. Pawel tävlar för Polen i DMEC, men är även regerande svensk mästare.

Driftbrothers – Linus & Victor Joensuu
Bröderna från Hallstahammar har byggt nya bilar under vintern, byggen som dragit ut på tiden. Bilarna var äntligen klara för shakedown på Gatebil Drift Series. Under träningarna såg båda bilarna riktigt fina ut. Tyvärr fick Victor motorproblem och tvingades avstå tävlingen. Linus tog en jättefin femteplats i kvalet och åkte ut i top 16. På grund av Victors motorhaveri kommer varken Linus eller Victor till start i Ungern.

Emil Vikman
Det senaste tillskottet bland svenskar i DMEC är Emil Vikman. Emil fick en plats i serien väldigt sent inför tävlingen i Plock och hann inte ned dit. Formen visade sig fin under Gatebil Drift Series på Mantorp Park där Emil tog en fjärdeplats i kvalet. Tyvärr rasade Emils motor och teamet meddelar att det inte finns någon chans att få ihop en ny i tid för att resa till Ungern. I värsta fall äventyras hela säsongen för västeråstalangen.

Om du vill se tävlingen så har du alla möjligheter till det genom DMEC:s livestreams på Facebook, YouTube och den egna hemsidan.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Christer Hägglund – DriftZone.se