Svenskt deltagande i Drift Masters European Championship

0
996

Allt eftersom börjar förare och team avslöja vad deras fokus kommer att ligga på kommande säsong. Och det man inte får veta börjar man kunna ana sig till.

Förra året deltog som ni vet Christian Erlandsson och Jim Olofsson i DMEC under svensk flagga. Dessutom var flera svenskar anmälda, men som på grund av bilproblem aldrig kom till start. I år har DMEC snävat ihop antalet deltagare från mellan 60 och 70 på vissa deltävlingar till 45 st som kör hela serien. Snart kommer man att börja släppa föraruppställningen, men vi tänkte ta en liten titt och fundera på vilka svenskar vi tror oss få se i en av världens bästa serier.

Jim Olofsson:
Jim har meddelat att det här blir ett mellanår. Teamet kan inte göra den satsning man skulle vilja och istället för att göra något halvhjärtat så väljer man att ta ett år som jag förstår utan serietävlande. Inget deltagande.

Christian Erlandsson:
Gjorde en godkänd första säsong 2018, och lyckades bäst i deltävlingen i Tyskland där han var kvalfyra och hamnade på en tionde plats. I vår intervju nyligen antydde Christian att det är DMEC som är fokus för 2019 från hans sida, men det är obekräftade uppgifter. Resultaten bör räcka för att bli antagen. Jag personligen tror att han kommer att stå på startlinjen i Österrike i maj.

Johan Andersson:
Den svenske mästaren 2018 säger i en nyårshälsning att han kommer att ha Gatebil Drift Series som fokus 2019. Det känns som att det hade lämnats en cliff hanger om ett deltagande i DMEC var möjligt, så tyvärr tror jag att den dörren är stängd. Jag tror att Johan med sin lugna och mycket jämna körning skulle kunna hävda sig i DMEC, men det gäller ju att få ihop en satsning med allt runt omkring också, samt inte minst få det civila livet att fungera vid sidan av driftingen. Inget deltagande.

Rickard Ivars/Alexander Granlund:
Vi var nog många som hoppades på att det skulle komma en rejäl satsning från dessa herrar efter ett sabbatsår. Båda har visat att de hänger med de europeiska storförarna i bland annat Drift Allstars/DriftGP, men istället blir fokus att smälta publikens hjärtan på Gatebil.

Pawel Korpulinski:
Kör under polskt flagg i DMEC, men som fd svensk mästare tar jag med honom i den här genomgången ändå. Pawel kommer med all säkerhet att köra DMEC 2019, jag ser inga alternativ för honom. 2018 körde han förutom DMEC också SDC SM och Polish Drift Open. Vi får se hur satsningen ser ut i år, men DMEC är jag övertygad om att han kommer att köra.

Det finns självklart fler som skulle kunna vara alternativ för att ta en plats, men då det verkar vara uttalat från DMEC att ge placerade förare från 2018 det begränsade antalet platser, så ser jag ingen chans för dessa.

Under januari är det sagt att man kommer att släppa föraruppställningen.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Stefan Lindgren – DriftZone.se