Tor-Arne Kvia: ”Det långsiktiga målet är att bli topp-5 i DMEC”

0
664

En av 2018-års största överraskningar i Drift Masters European Championship var den 21-årige norrmanen Tor-Arne Kvia som svarade för respektlös och publikfriande körning.

Ynglingen från norska Sirevåg Rogaland blev omedelbart en publikfavorit i Drift Masters. Vem minns inte Kvias körning i den inledande tävlingen i polska Plock? DriftZone har passat på att tagit ett snack med den norska stjärnan om förra årets insatser som han summerar på följande sätt.

– 2018 skulle vara en inlärningssäsong i Drift Masters och vi började med vår beprövade reservmotor! Resten av säsongen skulle bli tufft och vara svårt med vår nya supercharger setup men vi kunde lösa problem igen i Irland, vilket gav resultat direkt!

Du slutade på en 10:e plats totalt, är du nöjd med resultatet?

– Vi är väldigt nöjda med en 10:e plats i Drift Masters! Detta var vårt mål hela säsongen och att slutligen nå målet för säsongen var obeskrivligt! Kan inte säga något annat, men Płock var min bästa tävling med N / A setup och 494whp som passade tävlingen utmärkt.

Hur tufft är motståndet i DMEC, någon förare som imponerat extra på dig?

– Nivån är skyhög! Och det är många förare som har imponerat mig, det finns många och många nämnda.

Hur ser din satsning ut nästa år, kommer du att satsa på DMEC?

– Det är vad vi arbetar för nu men först måste vi få sponsorer för att få den budget vi behöver.

Vad händer på bilfronten, några uppdateringar?

– Ingenting speciellt. Nytt utseende och ny design men annars blir bilen lika som 2018.

Kommer du att köra några andra tävlingar?

– Förhoppningsvis några rundor i det norska mästerskapet och Gatebils huvudevent.

Vad är ditt långsiktiga mål med driftingen?

– Jag jobbar bara med de mål som ligger precis framför mig nu och det är topp-5 i Drift Masters. När målet nås kommer vi att se vart vägen fortsätter.

Några du vill tacka för årets säsong?

– Jag måste tacka mitt team Kvia Motorsport (min far Torbjørn Kvia, Martin Gibson, Fredrik Aamodt, Harald Berentsen, Sondre Erga) min flickvän Marianne Halvorstad & min mamma Beth Kvia!
Federal tyres, norska däck, Shell Helix, norska ytteknik, Ponydrift Racing Gear, Sandnes och Jærbetong, Renomme skyltar och inredning, Sikky, Boost Racefuel, JTR Group, NordicCrane, Felleskjøpet och inte minst min klubb i Norge NMK Egersund.

Text & Foto: Stefan Lindgren – DriftZone.se