Tor Arne Kvia kliver av DMEC 2020

0
386

I ett inlägg i sina sociala mediekanaler berättar idag Tor Arne Kvia att han hoppar av från Drift Masters 2020. Orsaken är de stora risker som Covid-19 innebär.

”På grund av den situation vi befinner oss i nu med Covid-19, kan ett land gå i lockdown när som helst. Mitt team består av vänner och familj och vi har alla jobb vid sidan av driftingen. Att tävla i andra länder och riskera att hamna i karantän i två veckor skulle innebära problem i våra arbeten. Jag vill heller inte utsätta mina vänner och min familj för den större risk som tävlande i Europa i år skulle innebära.” säger Kvia och avslutar ”Jag hoppas att ni har förståelse. Det var inte ett lätt beslut att ta för oss, vi har pratat med sponsorer och familj och alla förstår vår situation.”

De sista tävlingskörningarna för Kvia blir nu de avslutande två omgångarna av Norwegian Drift Championship som går i Lillesand nästa helg.

Det är såklart mycket synd på alla sätt när förare hoppar av ett mästerskap, men i synnerhet när det är en förare med en uppåtgående formkurva som Kvia visat, och som i år mycket väl kunnat vara med och utmana om mästerskapstiteln.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Henrik Andersson – DriftZone.se