Tor Poznań

0
111

En ny bana dök upp när DMEC igår presenterade sin reviderade kalender för pandemiårets säsong; Tor Poznań. Häng med när vi berättar mer om den!

Tidigare har de polska deltävlingarna i DMEC gått på Kazimierz Gorski Stadium i Plock och första säsongen även en på speedwayarenan i Torún. Men nu i och med att tävlingen inte kunde köras på sitt ursprungliga datum kommer anläggningen i Plock att renoveras och är inte längre tillgänglig. Ägarna till serien kommer ifrån Polen och ville ha en deltävling på hemmaplan, och därför började man söka alternativ.

Till slut föll valet på Tor Poznań. Som namnet avslöjar ligger den utanför Polens femte största stad Poznań. Banan är den största banan i Polen, men anses vara en dold juvel. Den påminner om banan i Brno i Tjeckien, men med något mindre höjdskillnad.

Banan byggdes mellan 1975 och 1977, när ett beslut togs att bygga om Ławica airport, ett av Polens äldsta flygfält, till racingbana. Banan har några olika möjligheter till driftingslingor, men vi kan anta att den kommer att avslutas framför den stora läktaren, ungefär som i Riga. För teamet bakom DMEC är banan inte helt ny, då den använts när serien var mindre och innehöll till största delen östeuropeiska förare under namnet Drift Masters Grand Prix, bland annat 2016.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Maggot666PL / CC BY-SA