Victor Joensuu: ”Otroligt roligt besked”

0
135

För snart ett dygn sedan släppte Drift Masters startlistan för säsongen 2020. För svensk del var det en glädjande läsning då det återfanns fyra svenska förare i listan. Vi har tagit ett snack med Victor Joensuu från DriftBrothers Sweden som är av de antagna förarna.


Igår kom beskedet att ni är antagna till DMEC. Har det varit er plan att köra ute i Europa?


– Otroligt roligt besked, vi har alltid varit beslutsamma på att klättra uppåt varje år.
Efter 2019 framgångar där vi blev SM 1&2 samt JSM 1 fanns det inte mycket annat att sikta på.


Hur var känslan när ni fick beskedet att du och Linus var antagna att köra serien?

– Känslan är svår att beskriva, adrenalinkick och förväntningar mixat med tanken på arbete det medför. Men helt klart bra känslor!


Varför tror du att ni blev antagna att köra DMEC?

– Som DMEC själva beskrev när man sökte in till serien så är inte resultat allt, vi hade alltså kunnat stått utan plats även om vi har framgångar i Sverige. DMEC tittar på helheten av satsningen där allt från bil, team, presentation, prestation och media spelar in.


Är det någon deltävling som ni ser mer fram emot än någon annan?

– Arenan i Plock och självklart Riga! Plock hålls för sista året och livestream upplevelsen från det eventet har alltid vart magisk. Tyvärr ej vart på plats tidigare att se eventet.

– Riga, behöver jag säga mer? Banan alla i Europa drömmer om, bara jag tänker på det så får jag gåshud.

Nu när du sett startlistan, vad säger du om motståndet?

– Motståndet kommer bli hårt! Men vi är redo att ta steget. För att utvecklas vidare måste vi in ihop med dessa grabbar.


Vad kommer ni att ha för målsättning med årets DMEC säsong?

– Målsättningen har ju tidigare vart att ta sig hit, in i mixen bland de absolut bästa grabbarna i drifting. Så nu handlar det om att ha kul, lära sig och plocka så mycket resultat i listan man kan, om det sen är att kvala in på samtliga eller ta sig till toppen får jag återkomma med efter första deltävlingen!


DriftZone vet att ni är ett stort team med många medlemmar, hur mycket jobb blir det med att organisera allt resande som serien innebär?

– Resandet, ledigheter och team är ett halvtids jobb att få till.. Men det är tur dygnet har 72 timmar! (Eftersom vi är 3 som drar runt detta utöver mekaniker/spotters/övrigt team)


Vad har ni fått för gensvar hos sponsorer i och med er DMEC satsning?

– Samtliga väldigt glada över vår satsning, de har ökat och tryckt på för att få igenom det hela. Vilket vi är otroligt tacksamma för.

Vi önskar er lycka till och hoppas att vi ses på flera deltävlingar ute i Europa i sommar!

– Tack! Nu kör vi, Europe take over 2020.

SPONSORER
59North Wheels
Zeknova tires
Hardtuned
LINK Ecu
DO88.se
Sellholm Tuning AB
Tomberg Transport
PPG Västerås

Text & Foto: Stefan Lindgren – DriftZone.se