Waagaard om DMEC: ”Jag är redo mer än någonsin”

0
45

2015 var året då Joachim Waagaard körde Drift Allstars. Nu är han tillbaka i Europeisk drifting i och med sin satsning i Drift Masters. Att Waagaard är laddad råder det inga tvivel om.

– Jag har haft en stark önskan att återvända till europeiska drifting sedan jag körde Drift Allstars 2015. Det var ett år där jag ekonomiskt inte skulle kört, men jag tog en risk och gjorde det ändå. Sedan bestämde jag mig för att när jag kommer tillbaka skulle jag att ha alla förutsättningar för att vinna, på plats.

Vad var din känsla när du fick beskedet att du var antagen till mästerskapet?

– Jag blev otroligt glad! Drift Master frågade mig om jag skulle delta både 2016 och 2017, men personligen var jag inte redo så jag tackade nej. Det har nu gått fem år sedan jag sist tävlade i Europeisk Drifting, och jag måste ärligt erkänna att jag var osäker på om min ansökan skulle godkännas, med tanke på hur många bra förare som tävlar i serien. Med bara 50 förare från hela Europa vet jag att detta kommer att bli tufft! Men jag är redo mer än någonsin tidigare.

Varför tror du att just du blev antagen?

– Jag tror att det är en kombination av talang, team och vår gemensamma önskan att professionalisera verksamheten.

Hur har du förberett dig och teamet för en tuff säsong i Europa?

– Vi ägnade 2019 ”att organisera” teamet, vi köpte en ny racerbil (som nu byggs om på La Finto i Norge), tränade mycket på simulatorn plus några saker jag inte vill avslöja ännu. Men vi har god tro år 2020.

Vad kan man har för förväntningar på dig i mästerskapet?

– Detta är vårt första år i Drift Masters så det kommer att bli en säsong med fokus på stabila resultat och korrekt körning. För min del är mest fokus på mental träning och förberedelser, eftersom jag vet att detta är en av världens tuffaste driftstävlingar. Om vi ​​blir topp 10 i vårt första år är vi mycket nöjda med det.

Du är en av tre norrmänn i DMEC, hur roligt är det att få representera Norge i dessa sammanhang?

– Jag är oerhört stolt över att representera Norge med Tor Arne Kvia och Ørjan Nilsen. Tor Arne och jag körde go kart tillsammans under våra yngre år och har en bra relation, liksom att Tor Arne är en vansinnigt duktig förare! Ørjan är en av Norges uppåtgående drifting förare, vilket jag är helt övertygad om kommer att hävda sig den här säsongen. Så nu hoppas vi att det drifting Norge kommer att heja oss igenom säsongen, det hade varit coolt!

Är det någon deltävling som du ser mer fram emot än någon annan?

-Det är svårt att välja en, men Ferropolis i Tyskland som är hemmaplan för Sachs tror jag kommer att bli oerhört kul!

Vad har hänt under vintern, vilka förändringar har gjorts på bilen?

– Ett antal tekniska uppgraderingar har gjorts, men vi strävar efter att hålla det enkelt och gå efter det vi är säkra på och som vi vet är pålitliga. Annars kommer det naturligtvis att göras vissa förändringar i utseendet, men det bör inte avslöjas förrän Elmia!

Till sist, får vi se någon norrman på pallen i DMEC under säsongen?

– Det är 6% risk för det enligt mina beräkningar, så då står det mellan Tor Arne, Ørjan och jag själv. Jag säger JA!

Text: Stefan Lindgren – DriftZone.se
Foto: Björn Billsten – DriftZone.se