Connor Shanahan kvaletta, Pontus Hartman 16:e på Drift Games Extreme finalen i Irland.

0
215

Finalen i Drift Games Extreme och Drift Masters European Championship, körs nu i denna helg, lördagen är vigd till Drift Games Extreme som är det Irländska mästerskapet i Drifting. Det är också en tävling där Pontus Hartman kör med ett wild card.

På Livestreamen så fick vi se ett härligt väder på Mondello Park, stället håller just nu på och fyllas upp av mängder med publik, som vill se hur det går för de tävlande i Drift Games Extreme.

Kvalet är precis avklarat och det blev Connor Shanahan som tog hand om första plats med 91,7 poäng, två Alan Hynes 88.7, Jack Shanahan 88, Ryan Caldwell 87, Mark McBurney 86.7 poäng. Wild Card föraren Pontus Hartman körde stabilt och tog 16:e plats med 79.3 poäng. Detta betyder att Pontus är vidare till topp 32 som strax drar igång.

Detta sa Pontus Hartman till oss efter sin kvalrepa
”Första kvalrepan kändes ok men missade lite zoner och den va alldeles för försiktig. Inför näst repa så skulle jag försöka gå mycket hårdare och gjorde en ordentligt bra start, missade lite i rondellen men inget allvarligt, bra forsättning men går lite för nära mot muren i slutet och får vika av tidigare en tänk. Men en helt ok poäng, 79,3 och en 16 kvalplats. Känns helt ok i detta startfält och med den tunga säsong vi haft hittils. Kvalettan hade 91,7 så det är väldigt tight mellan poänger hela top 16. För övrigt så känner man att man måste pusha hårt hela tiden för att kunna hänga med. Bilarna här är otroligt snabba så det är kämpigt att hålla samma tempo, men vi gör allt vi kan för att hitta farten i bilen.” Hälsar Pontus.

Vi grattar Pontus till platsen i topp 32 och håller tummarna för resten av tävlingen, kör hårt Pontus!

Topp 32 börjar 14.30 lokal tid, ni kan se tävlingen via livestream på driftzones facebook.

Text & arkivbild: Henrik Andersson, Driftzone