Dags att värma upp, säsongen närmar sig fort.

0
347

Många av Er har slitit hårt i garagen, medans andra kanske har lutat sig tillbaka och låtit vintern ha landet i sitt järngrepp. Men nu är det dags att värma upp kroppen, låta den nybyggda motorn mappas in ordentligt och för oss andra som inte kör, ja vi kan istället börja planera in vart vi vill åka under säsongen.

Det händer faktiskt en hel del i övriga delar av världen, innan vår egna säsong sparkar igång. Men vad händer då? Det ska vi guida dig genom nu. Så ha kalenderappen klar och notera.

Först ut att dra igång är Drift Kings International Series, den första deltävlingen i Cyprus Series köres i helgen (23-24 mars), vi på DriftZone kommer att hålla ett öga på hur det går.

Tittar vi lite hårdare i kalendern så ser vi också att Formula Drift drar igång 5-6 april i Long Beach, vilka blir toppnamnen i år? Kommer James Deane få till 3 av 3? Eller kommer Fredric Aasbø att effektivt ta över? Eller får vi se nån ny stjärna slå sig in toppen..?

Samma helg så kör även Drift Kings igång sin Europaserie, Italien är platsen och tävlingen är den 6-7 april.

Redan helgen efter den 13-14 så köres deltävling 2 av Europe Series, inom Drift Kings igen, denna gång i Ungern.

När vi kollar på hemmaplanen så drar säsongen officiellt igång under Påsksladden, tävlingen är samtidigt som Custom Motorshow-mässan i Jönköping. Den drar igång på långfredagen och håller på under hela påskhelgen, själva tävlingen köres på lördagen.

För dem som gillar körning på Driftbash, så drar de igång 27 april. Malmby Flygfält är det som gäller då.

Vår egna högsta serie klättrar ur dvalan och kör sin första deltävling på Dotz Driftbreak 30 april – 1 maj.

Så är du klar med bilen? är allt fastsatt ordentligt? har du kommit framåt med ditt projekt? Om inte så har du lite tid kvar, men inte mycket. Så ut och färdigställ bilen.

För egen del så börjar det bli hög tid, att kontrollera fotoutrustningen. Så den håller hela säsongen, väl mött någonstans i sverige under 2019!

Text & Bild: Henrik Andersson, DriftZone