Dags för andra rundan i IDS

0
110

Det har blivit dags för den andra deltävlingen av totalt tre i årets Irish Drift Series. Kevin Quinn leder just nu serien.

Kevin Quinn, här i Drift Masters 2019.

Kommer ni ihåg säsongspremiären? När det var fyra förare kvar var FD-mästaren James Deane en av dessa, driftingmediamogulen David Egan, unge engelsmannen Max Cotton och erfarne Kevin Quinn de övriga. Efter ett oväntat stopp på bilen i semifinalen fick Deane nöja sig med att gå till battle om tredje pris där han skulle möta Egan, som dock inte kom till start. Istället blev det final mellan Max Cotton och Kevin Quinn, en final som Quinn vann och som därmed leder mästerskapet såhär långt.

Nu på lördag är det dags igen och även den här gången går tävlingen på Mondello Park. Själva tävlingsslingan är det sagt ska vara en annan, så att det blir variation mellan deltävlingarna då alla tre kommer att gå på den irländska nationalarenan. Övriga deltävlingar som planerades skulle gå på tillfälliga banor, något som är mycket svårt då dessa måste byggas upp och kräver en hel del publik för att gå ihop ekonomiskt.

Kommer vi att se några nya förare ta plats på prispallen denna gång? Irish Drift Series har i år begränsningar i däck, som bland annat ska vara gatdäck.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Christer Hägglund – DriftZone.se