Drift Games Extreme avgjort efter en händelserik kväll, Jack Shanahan tog titeln.

0
213

Så vid finalen i en serie så krönas en mästare, så blir det även detta år när nu Drift Games Extreme har avklarats på en bana som ändrade karaktär totalt, efter det regn som kom precis innan topp 32 drog igång.

Arkivbild på Jack Shanahan under Drift Masters i Österrike.

Det var en riktigt intressant och händelserik stege som kördes, inför starten så öppnade sig himlen och såg till att blöta ner banan rejält. Detta hände alldeles innan topp 32, många valda då att snabbt ändra på sina inställning för att maximera det lilla grepp som fanns på den svåra och tekniska banan.

Det var många bilar som hade både små och större problem, samt en del avåkningar gjorde att resultaten inte alls var kristallklara, men bedömarna gjorde sitt jobb och vi började se vilka förare som hade bäst kontroll på sin bil och körning.

Jack Shanahan tog sig vidare genom topp 32 till topp 16 och vidare till topp 8 utan större missöden, men i topp 4 så fick han mekaniska problem som gjorde bilen svårkörd och han slogs ut av Alan Hynes (som i sin tur hade lånat Duane McKeevers bil för denna tävling)

Johno Hare tog sig vidare till topp 4 efter sin vinst mot Ryan Caldwell som fick problem med sin bil. Han gick sen vidare från topp 4 mot Connor Shanhan när Connor inte hann fixa en drivaxel som gick sönder.

Finalen blev alltså då Johno Hare mot Alan Hynes, Alan som har kört riktigt bra under hela dagen, i en lånad bil som han inte har kört en enda gång innan. förana linade upp sig och förarna gjorde sig klara. Men finalen får ett abrupt slut då Alan Hynes kör sönder kardanaxeln på den lånade bilen.

Vann gjorde alltså Johno Hare, tvåa kom Alan Hynes, trea blev Connor Shanahan och hans bror Jack Shanahan blev fyra.

Detta betyder att Jack Shanahan tar hem mästerskapet, och kan titulera sig Drift Games Extreme Champion 2019.

Pontus Hartman visade verkligen upp sig under denna tävling, först så kvalar han in på en 16:e plats, sen så vinner han sin topp 32 battle mot Andrew Earle, i topp 16 sen så möter han Connor Shanhan, men Connor var bättre och Pontus åkte ut där efter några misstag. Men all heder till Pontus som lyckades ta sig såhär långt, det är också kul att se Pontus med team ta sig såhär långt med tanke på deras säsong har varit kantad med mekaniska missöden.

Nu så väntas det en intensiv kväll/natt med skruvande på både Jack och Connor Shanhans bilar och även Duane McKeevers bil behöver repareras, dessa bilar ska vara med på Drift Masters European Championship som drar igång imorgon söndag. Är det viktigt att dessa herrar kommer till start? ja det är det, Jack och Duane är med i toppstriden så denna final vill dem inte missa.

Vem tar hem Europamästerskapet då, den frågsn får vi svaret på imorgon då Drift Masters intar Mondello Park. Tävlingen kan ni följa på Red Bull Tv, som under denna säsong har haft hand om deras livestream sändningar.

Text & Arkivbild: Henrik Anderson, Driftzone