FIA Motorsports Games avgjordes på en regntung bana.

0
170

FIA Motorsports Games har nu kört klart driftingdelen, igår kördes kvalet som gick på en delvis blöt bana, dagens stege fick ännu mer regn och försvårande förhållanden.

Foto: Patrick Hecq Photography

Vi hade Christian Erlandsson som representerade Sverige, tyvärr så kvalade han inte in till stegen. Men han var inte ensam om detta och på livestreamen såg det ut som att banan var svårkörd med det regn som kom.

Lördagen topp 16 tävling hade samma tråkiga väder, och det satte förarna på prov när det kom till att ställa in bilen rätt. I stegen så fann vi både Odd-Helge Helstad och Juha Pöytälaakso.

Odd Helge Helstad och Juha Pöytälaakso tog sig båda fram till topp 8, där tog dock resan slut för både Odd Helge och Juha som förlorade sina matcher.

Om vi nu istället hoppar fram till topp 4 så, skulle tävlingen avgöras mellan Michal Reichert, Dmitriy Illyuk, Ilia Fedorov och Federico ’The Sheriff’ Sceriffo.

Michal Reichart vann sin match mot Ilia Fedorov, Dmitriy Illyuk vann sin match mot Federico Sceriffo. Så finalen skulle då bestå av Reichert mot Illyuk, matchen för tredje plats blev då Sceriffo mot Fedorov.

I matchen för tredje plats så fick Fedorov ett övertag direkt, då Sceriffo dömdes till fel i en sammanstötning som skedde i den första kurvan. Detta övertag räckte och Fedorov tog hand om tredje plats.

Då har vi kommit fram till finalen, denna match blev jämn och det var också den enda matchen som gick till One more time. När bedömarna hade funderat ett bra tag och överlagt noga, så kom dem fram till att Dmitriy Illyuk vann matchen över Michal Reichert som tog hand om andra platsen.

Så den första mästaren i den första upplagan av FIA Motorsports Games drifting, blev Dmitriy Illyuk från Ukraina.

Text: Henrik Andersson, Driftzone
Bild: Patrick Hecq Photography