IDC blir Drift Games. Här är programmet för 2019

0
476

Ett av de mest inarbetade varumärkena inom drifting, IDC, det irländska mästerskapet, har bytt namn till Drift Games inför 2019. Nu har man släppt kalendern för säsongen, och vi går igenom den tillsammans med er!

Irländaren Dean Kearney, normalt i Formula Drift, körde sista omgången av IDC 2018. Kommer vi att se honom i Drift Games? 

Totalt kommer man att tävla i tre olika serier

Link ECU Drift Games Nationals

Drift Games Nationals – Pro-Am (60 förare)
För den som vill komma in i tävlingsdrifting är Pro-Am klassen att välja. Den vänder sig till amatörer och nybörjare som vill börja sin klättring mot toppen. Samma regler gäller som i de stora mästerskapen.

Drift Games Nationals – Pro (40 förare)
Drift Games Nationals Pro, högsta tävlingsklassen och beskrivs som de utjämnade förutsättningar som ska premiera de mest talangfulla förarna, oavsett investeringsnivån på bilsidan. Återstår att se vad det innebär.

Drift Games Extreme (32 förare + 8 wildcards per evenemang)
Extreme-serien är en variant på drifting som ska locka nya grupper av intresserade till sporten, genom ett format som fokuserar på underhållning genom ett fokus på svåra banlayouter, imponerande maskiner och full mediatäckning. Räkna med event som blir fyllda med action!

16-17 februari
Drift Games spring bash, Mondello Park
Kick off för den nya säsongen och det nya namnet. 16 timmar frikörning och efterföljande fest. Dags att dra ut bilen ur vinterförvaringen och känna på banan igen.

30-31 mars
Nationals Round 1 – Showdown, Mondello Park
Premiär för det som tidigare hette IDC, Link ECU Drift Games Nationals. Sker naturligtvis på nationalarenan, Mondello Park. Tävlingen kommer att köras på en helt ny banlayout för att utjämna chanserna mellan nya och rutinerade förare.

Bröderna Shanahan, här Jack, har sagt att man försöker bygga nya bilar för DMEC 2019, och att man i så fall kommer att köra Drift Games med sina gamla bilar. 

20-21 april
Extreme Round 1 – Modified live, Mondello Park
Modified-tävlingarna kommer att innehålla mer än bara en traditionell driftingtävling. Det blir snabbare, bullrigare, skarpare och mer underhållande i ett evenemang med driftare, showbilar och mycket annat.

4-5 maj
Nationals Round 2 – King of the hill, Watergrasshill
Tight twindrifting står på schemat på banan på Adventureworld. Banlayouten bjuder på en höghastighetsentry och ett antal hårnålar, vilket borgar för mycket spänning. Men vem blir King of the hill?

11-12 maj
Extreme Round 2 – Drift on the docks, Dún Laoghaire
Eftersom området i hamnen i Dún Laoghaire skulle byggas om var 2018 sista året för drifting på banan i hamnen, men efter en misslyckad försäljning av området under året ges möjlighet till ännu ett spektakulärt evenemang.

1-2 juni
Extreme Round 3 – Retromania, Mondello Park
Under Retromania visas bilhobbyn som den var under 80- och 90-talen. Allt ifrån gamla touringbilar till Grupp B-rallybilar. På driftingbanan möter Extreme-förarna de bästa förarna från BDC, British Drift Championship i en fight om dominansen på de brtittiska öarna.

6-7 juli
Nationals Round 3 – JDM Car culture, Eikon Exhibition Centre
Nordirlands största bilutställning för JDM, Japanese Domestic Market, står värd för näst sista deltävlingen i säsongens Drift Games Nationals. Med 5000 människor, 300 utställningsbilar och nu även 100 driftingförare blir detta ett sevärt evenemang. En specialbyggd, utmanande bana kommer att testa förarnas mod och skicklighet.

23-24 augusti
Nationals Round 4 – Grand Nationals, Puncestown Racecourse
En ikonisk häskapplöpningsbana på Irland kommer åter till driftingen och arrangerar finalen i Drift Games Nationals. Layouten beskrivs som den mest utmanande av alla banor under säsongen. Förarna har inget att förlora och en lång vinter att laga bilen, så här kan vi förvänta oss att förarna verkligen går all in! Drift Games Nationals första mästare kommer att koras här.

25 augusti
Extreme Round 4 – Irish Motor Festival, Puncestown Racecourse
Den fjärde deltävlingen i Extreme hålls i samband med ett nationellt firande av motorhobbyn i alla dess former. Lämplig för entusiaster, familjer och fans.

21-22 september
Extreme Round 5 – Japfest, Mondello Park
Tillsammans med Irlands största bilträff, Japfest, kommer man nu att satsa på att bli världens största driftingevent. Drift Games Extreme kommer här att tillsammans med Drift Masters European Championship avsluta säsongen när 45 av Europas bästa förare. Tävlingen kommer att köras på layouten som kallas ”Global Warfare. Inget för svaga hjärtan!

27-28 oktober
Drift Games End of season bash, Mondello Park
En riktig bash för att avsluta säsongen, perfekt för amatörer, nybörjare och andra att slakta däck och avsluta året med en fest tillsammans med toppförarna i landet.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Göran Röjhagen – Deltaphoto.se, Christer Hägglund – DriftZone.se